Mini quick release [3D printed]

Mobiltelefonhoz, kicsi action cam-hez, GoPro klónhoz tökéletes a mini quick release.

A kereskedelmi forgalomban kapható quick release-ek tükörreflexes gépre (is) vannak méretezve, használatuk mobiltelefonos és GoPros környezetben azonban olyan, mintha ágyúval verébre lőnénk. Egy olyan környezetben legalábbis, ahol a fölösleges grammok és centik többet számítanak, mint az, hogy a quick release kallantyúját rúgó rántja-e vissza, egy 3D nyomtatóval alig 40 perc alatt elkészíthető megoldás kincset ér.

A quick release eredeti verzióját a Thingiverse-en találtam, azonban ebben a formában számomra használhatatlannak bizonyult. Az STL file-okat betöltöttem Tinkercad-be, és első körben a csavaroknak, anyáknak megfelelő süllyesztést hoztam létre. Az állványhoz való rögzítésnél 1/4″-20 anyát használtam, illetve kameracsavart a kamera rögzítéséhez. A kallantyút M3-as csavarral és ellenanyával rögzítettem.

A következő lépésben a magasság meghagyása mellett mélységben és szélességben kiterjedésben lekicsinyítettem a modelleket. A kicsinyítés során átméreteződtek a rögzítési helyek mérete, ezeket újragyártottam, illetve szükség esetén megerősítettem. A kész STL file-ok elérhetőek Thingiverse-n: Small quick release.

Ha tetszett, és szeretnél még 3D nyomtatással kapcsolatos videókat nézni, iratkozz fel Youtube csatornámra!

Szeretnéd támogatni a Geeklányt? Megteheted akár egy kávé árával is Patreonon, vagy ha az affiliate linkemen keresztül vásárolsz az Amazonon keresztül.