101Hero – egy sikeres 3D nyomtató Kickstarter?

Még juniusban csaptam le a 101Hero projektre a Kickstarteren, miután a Maker’s Muse elég alaposan végigrágta, hogy a projekt technikai háttére és a belőtt badge összegek reálisak.

A Kickstarterek egyik rákfenéje ugyanis, hogy az “early bird” badge-ek nem csak viszonteladói, de még néha gyártási költség alatt vannak belőve. Ilyenkor sokszor előfordul, hogy már rég kapható a termék valahol, ám a kampányoldalon még mindig nem kapták meg a támogatók a terméket.

Nagy valószínűséggel a 101Hero-nál is vannak/voltak ilyen gondok, hiszen a 49$-osként hirdetett 3Dnyomtatóból az Indiegogo-n keresztül már csak 89$-től felfelé lehet előrendelni.

Ettől függetlenül úgy érzem, hogy ez a 3D printer az egyik legsikeresebb lesz a Kickstarteren. Az aktuális hírek szerint egész jól haladnak, hogy az októberre ígért szállítás meg is valósuljon. Július elején ugyanis már szinte minden szerszám kész volt a fröccsöntéshez, egy hónappal később pedig elkezdték a termékek összeszerelését.

A 101Hero az egyik legolcsóbb 3D nyomtató a piacon (sokáig a Fabricator Mini volt az, 200$ alatt, sajnos már nem kapható). PLA mellett nyomtat ABS, Nylon és egyéb 1.75mm filamenteket is. Deltaprinterként egy 150mm alapterületű, 100mm magas kúp nyomtatására képes.