Bulk Edit Calendar Event – Amikor kevés a Google

Vannak publikus kalendáriumok, amik nagyon hasznosak tudnak lenni, de olykor az ics file készítője úgy gondolja, hogy neked nincs szükséged figyelmeztetésre. Vagy bármi egyébre. Az esetemben ilyen a helyi szemétszállító vállalat évenkénti bontásban letölthető ics file-ja (amire még csak véletlenül se hívható le vudu nélkül közvetlenül), amiben nincs notification infó. Az ilyesmi létkérdés, mert ha elfelejted időben kirakni a teli kukát, akkor nincs hova gyűjteni a háztartási hulladékot.

A Google erre nem kínál segítséget, nincs olyan cucc, hogy minden új bejegyzésnek legyen 6 órával előtte emlékeztetője. 92 eseményt meg keressen meg és pöttyentsen be az akinek két anyja van.

Egy Google Support Threadből (hogyan töröljünk minden naptár bejegyzést) elindulva eljutottam a Windows programhoz (mindenki másnak ott van a Google Spreadsheet). A megbízhatósági kérdést mindenkinek a saját döntésére bízom.

A “Get Calendars”-nál bejelentkezünk, lekérjük az API kódot, ha minden megfelelő, akkor kilistázza az accounthoz tartozó naptárakat. A “Search” fülön megadhatunk mindenféle keresési paramétert és filtert. Onnan a bal oszlopba kerülnek a találatok, ahol akár egyesével, akár összesen tudunk mindent kijelölni. Innen megint a jobb oldali fülekre ugrunk át, kiválasztjuk az “Editor” fület, és ott tudunk a bejegyzések törlésétől kezdve mindenféle dolgot beállítani – példának okáért azt is, hogy mindegyiknek legyen notification-je.

A Google Calendar webes felülete tud olyat, hogy az “add notification X day earlier”-nél beállíthatod, hogy hány órakor történjen mindez. A Bulk Edit ezt nem csinálja meg, viszont egész napos bejegyzéseknél nyugodtan megadhatod a “6 órával előtte” notit – az előző nap 18:00-kor fog csipogni. Good enough nekem, ha egy kicsit baltával kell faragni – és nem körömreszelővel.

 

Workflow. …