Chrome, te szarházi

9 nyitott tabhoz 13 process...

Nekem ne mondja még egyszer senki se, hogy ha Firefox bezabál 1G memóriát 30 (40, 50) nyitott tabnál, hogy váltsak Chrome-ra, mert elküldöm… mondjuk erre az oldalra.

Az igaz, hogy a Chrome 9 tabnál “csak” cirka 850Mb memóriát zabál, és úgy tűnik, hogy minden lap 1-1 process (pontosabban több),  de ettől függetlenül úgy rántja magával a komplett gépemet, és teszi lehetetlenné, hogy *bármelyik* tab-ba belenézzek, hogy az már fáj. Azt már meg se merem kérdezni, hogy mi az istennyila használja még a 2.5Gb memóriát, ha a chrome-on kívül csak a rendszer és egy outlook fut éppenséggel. (Végignéztem a listát, nincs benne annyi process, ami be tudna zabálni összesen 1.3G memóriát.)

9 nyitott tabhoz 13 process...
9 nyitott tabhoz 13 process…

Tegyük még azt is hozzá, hogy amikor ő úgy dönt, hogy memóriát spórol azzal, hogy “eldobja” az oldal tartalmát (régóta nyitott, ámde nem aktív fülről beszélünk), akkor nem pakolja le egy offline cache-be, mint épeszű informatikus tenné, neeeem, teljesen eldobja a hóra, és helyette szép lassan lecupákolja az egészet az istenverte hálóról.

Az istenverte háló egyébként gyors, a hálózati vírusteszt miatt mondjuk osztjuk kettővel, vagy inkább hárommal a sebességet, de akkor se kell egy index.hu oldalnak percekig töltődnie.

Nem, nem és nem tudja senki elmagyarázni, hogy ez jó!

Azért próbáljátok meg…

Most pedig fogom, és arra használom a chrome-ot, hogy letöltsem a firefoxot. Mert elegem van.

4 Comments

  1. Teljesen igazad van. Én mondjuk nem érzékelem mert elég erős gépem van, így engem más dolgok bosszantanak (majd nem lesz ez így pár év múlva a chrome 247. verziójában 🙂

    Tehát ha már panaszkodunk, miért nem tud a chrome gyárilag szépen görgetni? Miért kell döcögnie, miért szebb az internet explorerben vagy a firefoxban a böngészés? Egy ilyen egyszerű dolgot miért nem tudnak megcsinálni, ha mindenki más már meglépte ezt a logikus revolúciós lépést?

    A te és az én problémámban az a közös, hogy kicsit úgy érzem tojnak már bele az egészbe. Szomorú.

  2. Szívemből szólsz. A minap csodálkoztam rá, hogy a 4 magos xeon cpus, 12 gb ramos gépemen a chrome képes akadozva megnyitni a gmailt, vagy a driveot. Ok, nem éppen mai a gépem, de basszus 4 mag. 5-6 tab. Szóval kezdek én is berágni 🙂

Comments are closed.