Dremel 3D20

Teljesen véletlenül féláron kínálta a helyi barkácsbolt a bemutató Dremel 3D20-asukat. Ne rohanjatok – már nem kapható 🙂

Ez volt az az impulzus vásárlás, amikor nem gondoltam végig háromszor, hogy tuti kell-e ez nekem. Egy ideje már nyüszögök, hogy kellene valami jobb, mint az 5 éves RepRap ABSPrusa i2, amivel jókat játszom, ráadásul rengeteget tanulok, na de tisztességesen nyomtatni nem tudok.

A szívem csücske ugyan még mindig az eredeti Prusa i3, de pofátlanság netovábbja lenne a Dremelt ezért csak úgy ott hagyni.

Nézzük a technikai speckókat

  • 1.75 mm filament
  • egy nyomtatófej
  • extruder hőmérséklet max 230°C
  • 3.5″ touch screen kezelőfelület
  • nyomtatási terület 230mm x 150mm x 140mm
  • layer vastagság: 4mil -> 100 micron
  • SD kártya: max 32GB
  • Belső tárhely. 4GB

Leírás szerint kizárólag Dremel PLA-t szabad használni, gyakorlatilag mindenki megemlíti, hogy kipróbálta mással is, és semmi gondja nem volt vele – azon túl, hogy a Dremel fél kilós spulnikat árul, egy normál spulni meg egy kilós, de hát erre is van már Thingiverse-en megoldás.

Első teszt

A gép nem volt dobozban (nincs upacking), valamint az izgalomtól fűtve csak néhány képet készítettem a gépről, majd 33 perc után a nyomtatás eredményéről. Szemrevételeztem a szintezést, ami elég jónak tűnt, úgyhogy a játék kedvéért belecsaptam a lecsóba.

A modell a gyári SD kártyán volt, feltételezem a barkácsbolt munkatársai pakolták fel, és nem a Bosch gyárban került rá 😀 A minőséget beállították a Dremel 3D Idea Builderben, ami a gyári szeletelő, de az eredményt elnézve valószínűleg a 100 mikronos nyomtatáshoz volt szerencsém.

Az eredmény nem tökéletes, de mielőtt nagyon megköpködnétek, vegyétek figyelembe, hogy: levettük a barkácsbolt polcáról, ahol ki tudja hogyan lett abjuzálva, hazazötyögött a kocsiban, nem lett szintezve és végül: annyira öreg a PLA, hogy simán elpattan saját magától. És még a spulni végéről is beszélünk.

Folytatás köv.

Keddre várom az első PLA csomagot, remélem itthon lesz valaki. Ha nincs itthon senki, akkor kedd-péntek közöttre ígérte az Amazon a másik két PLA-t, amit rendeltem.