Kinek kell dual-boot telefon?

Times of India

Indiában olyan telefont fognak a második félévben piacra dobni, amikre ugyan Windows OS-t tesznek, de akár Android is fut rajta. Pontosítok. Olyan Androidos telefonok lesznek, amiket Windows OS-sel is lehet majd árulni.

Ez az állapot egyébként nem új, a HTC régebbi Win-es telefonjára már portoltak Androidot (CyanogenMod), de azért itt most hivatalos release-ről lesz szó.

Ha innen nézem, nem rossz: gondoljunk csak bele, hány Android felhasználó vett volna Nokia Lumia 1020-at, ha nem csak Windows-zal árulták volna. És most nem is arról beszélek, hogy geek-ként addig ügyködök a CM-en, amíg fut a Nokián, hanem ott van, gyári Android, leveszem a polcról és fut. Ez az a feeling ugyanis, ami miatt a Linuxot addig ostorozták, hogy végül Windows-hoz hasonló telepítő CD-ket adtak ki. Sőt, emiatt szeretjük a normális PC-ket is, amikre ha akarom Linuxot rakok, ha akarom, akkor meg Windowst. Vagy OSX-et, ha olyan a gép. Mi, kockák, szeretjük ezt az állapotot, amikor úgy érezzük, hogy van döntési lehetőségünk. Még akkor is, ha többnyire egy gépen egy OS-t futtatunk huzamosabb ideig, mert belakjuk, szeretjük, többnyire működik – és csak akkor váltunk, ha nagyon tele lesz a hócipőnk.

Ha viszont onnan nézem: nem igazán tudom onnan nézni. A hardware gyártónak mindenképp jó. Egy cuccot épít, duplán adja el.

Amit viszont nem értek, hogy a Microsoftnak ez miért jó? Szerintetek?