Böjt: három hét mobilnet nélkül

Nexus 4Véletlen, de úgy alakult, hogy nincs mobilnetem. Nexus 4-em sincs, csak jó ötletnek tűnt ide berakni, hátha a nyuszi elhozza húsvétra. A SIM kártya hiányzik, és úgy döntöttem, hogy nem veszek egy másik pre-paidet (mihez kezdjek vele, megvan az a másik SIM is, csak messze…), hanem megpróbálok offline élni.

Elvégre böjt van, nevezhetjük ezt is ilyen böjtölési dolognak.

A dolog szépséghibája, hogy valahova elkevertem az iPod-omat, amit újra kellene rúgni, mert a Jailbreak nem sikerült (Cydia közölte, hogy a tök üres gépen nincs rá elég hely ?!), anélkül viszont mindig újra kell bootolni, mert a sleep helyett kikapcsolt állapotba megy, szóval az offline életem egész szegényes lett.

Se zene, se film, de még csak podcast sincs.

Szinte megszűntem a Foursquare-en létezni, mert utólag becheckolni nem akkora mulatság.

Az Androidom szinte mindig lemerült állapotban van.

De a legdurvább az, hogy még csak nem is hiányzik.

Mert reggel ott a tablet, aztán a netbook, utána dolgozni megyek, és ott van a notebook, ha hazamentem, akkor igyekszem offline maradni este 6-ig, ami persze sokszor nem sikerül, utána meg ott a tablet, a netbook meg a PC.

Szóval van elég, sőt, több heti betegség után 200 körül van az Google Readernél az olvasatlan bejegyzések száma, amit talán a karácsonyi szünetben értem el utoljára. Pár sorozat epizódot is bepótoltam a héten, csak podcast-ekkel vagyok reménytelenül lemaradva.

Néha persze jó lenne, ha gyorsan megnézhetném, hogy “ki írta”, “hol van”, “mikor micsinál a micsoda”, vagy csak becsekkolhatnék a kedvenc kávézómból (hátha megint mayor lehetnék), de egyre egyszerűbb vállat vonni azzal, hogy “majd otthon megnézem”. Aztán mire hazaérek, kiderül, hogy már nem is fontos, mert már rég elfelejtettem.

Ilyen lehetett az élet a smartphone és a prepaid 500mb-os korszak előtt (ami nekem elég volt mindig is), amire már szinte nem is emlékszem. Talán csak az Instagram hiányzik, abból is a fénykép megosztása, mert az kényelmes volt, toltam is át mindig a Facebookra.

Te böjtölsz-e digitálisan?

2 Comments

  1. Szia!

    Nekem csak egy kérdésem lenne. Ahogy én tudom elég paranoid vagy, és még is használsz Foursquare-t?!

    Nem kötekedni akarok, csak érdekelne a véleményed, hogy hogy bennük megbízol?

  2. Jogos, bizonyos szempontból paranoid vagyok: a titkokat nem szeretem olyan dolgokra bízni, ahol nem tudom, hogy kezelik.

    A 4sq-ban sem bízom meg, pl a lakásom nincs fent, de ahogy nincs bajom FB-vel vagy Twitterrel, amíg részemről publikus dolgokat osztok meg, addig a check-injeimet publikusan tartva sincs velük bajom. Ami nem publikus, ott egyszerűen nem jelentkezek be. Lakásból pl talán csak egyszer jelentkeztem be, már volt hozzá venue és a tulaj megengedte.

Comments are closed.