Kütyük utazáshoz

Majd két hetet töltöttünk úton, aminek első részét részben autóban, második részét azonban városban mászkálva, valamint repülőn. Miközben pakoltam ki a bőröndből, összevetettem, hogy mi mindent vittem magammal.

A korábban említett mobil-okostelefon-ipod hármas továbbra is nálam volt (a mobil 2 sim kártyás, erre szükségem van, viszont ilyenből okos még nem nagyon van, ezért van útközbeni netezésre egy másik…), viszont az esténként ott volt a netbook tévézésre, netezésre. Itthon maradt viszont a Kindle, mert már nem fért bele a hátizsákba, pedig lehetett volna onnan is olvasni, ha tartottam volna netmentes napot.

A kihívást továbbra is a kütyük töltése okozta, bár vittem magammal egy 220V-os USB töltőt, a netbook 3 USB csatija pont elegendő volt az éjszakai töltésekre. Vagy a nappaliakra.

Rossz dolog viszont, hogy a régebbi telefonom még nem mikro USB szabványos, az iPod meg Apple szabványos (bár itt is lesz új, hurrázhatnak az almások is), úgyhogy összesen 4 kábelt (netbook, Samsung mobil, mikro, Apple)  kellett belezsúfolni a bőröndömbe. Ha lett volna Kindle is nálam, akkor viszem a mini-USB kábelt, meg arra a mikro-USB adaptert, ugyan nem tudnám a kettőt egyszerre tölteni, de Kindle-t nem is kell túl sűrűn.

Fényképgép csak az út első felén volt nálam, de annak a töltő egységéhez pont ugyanaz a 220-as drót kell, ami a netbookhoz is, ezért az legalább nem növelte a kábelsaláta mennyiségét.

A repcsin visszafelé az ablaknál egy lánynál rózsaszín bugyiba öltöztetett iPad volt, én meg elgondolkoztam a cserebogár halhatatlanságáról, hogy jobb lenne-e nekem átállni Apple-re, ha már ennyit utazok.

Az iPod azért van, mert ott hallgatok podcastokat, ilyenkor zsebre vágom, mint minden mp3 playert. Időnként akkor is, ha video-podcast van, ahol épp annyira nem fontos a képi világ, mert mondjuk úgyis az SSH működési elvét magyarázza. Más funkciója nincs, bár tudnék róla chattelni, meg van rajta Feedler is RSS olvasáshoz, de azt csak esti mesének használom.

A mobil-okostelefon kombót lehetne optimalizálni, de akkor is legalább három SIM kártya kellene (német net, német telefon, amire nem rendelhetek netet, magyar telefon net előfizetéssel), arra meg az iPhone nem képes, ámbár Kínából lehetne rendelni, valami 1000 éves droiddal, minimális konfiggal és fél nap alatt lemerülő aksival.

A netbookot lecserélhetném iPad-ra, hiszen böngészni remek, talán offline Google Reader olvasó is van hozzá, ami tud share-elni és a filmjeim is lefutnának rajta, viszont akkor kellene hozzá külső billentyűzet, ha egy hét után nem akarok hisztizni gépelésnél. Még az iPod-ot is kiváltaná, ámbár nem lehet zsebre vágni, és a kezedben tartani repülőgépen, amikor az öledben alvó gyerek miatt az asztalkát se tudod lehajtani, az suboptimal. Viszont nem kellene külön töltő az iPodhoz (ha mégis megtartom)…

Persze mondhatnám, hogy a nyaralás a nyaralás a nyaralás, hagyjak mindent otthon a csudába, elég nekem a mobil a telefonáláshoz, nem kell se podcast, se RSS, se blogbejegyzés de még google sem.

Ti mit visztek magatokkal, ha útra indultok?

9 Comments

  1. Hol az az “itt nálunk”? 🙂

    Egyébként már nagyon régóta 230V a hálózati feszültség Magyarországon, de sokaknak az agyába egy életre beégett, hogy “kettőhúsz”, ezért előszeretettel hivatkoznak így rá, én meg trollkodó villamos-mérnökként előszeretettel javítom ki őket minduntalan. 🙂

Comments are closed.