portaPuTTY

Amondó vagyok, hogy egy puttynak nem kéne registryben tárolnia a bejegyzéseket. Az olyan közönséges. Pláne, ha épp egy portableApps-os putty-ról beszélünk.

Ezért örülök annak, hogy ráleltem a portaPuTTY-ra, mert ez a registry bejegyzéseket szimulálja – az összes adatot egy exportált registry file-ban tartja. Tehát van egy puttym az usb stickemet saját szórakoztatásomra és van egy a munkám miatt (gyárilag telepítve) a gépemen. Szépen minden elkülönítve, annak rendje és módja szerint.

A portaPuTTY-ban az a szép, hogy 4 éves fejlesztés, de tökéletesen megfelel mindenre, amit egy SSH klienstől elvárok. Oké, a fontokat nem menti le rendesen, de nekem még az életben nem jutott eszembe, hogy egy terminált ne a default monoscope fontokkal használjam. Az SSH pedig 1996 óta nem változott, akkor vezették be az SSH 2-es verziót, tehát nyugodtan használhatunk egy 2005-ös programot.

Mindentől függetlenül ajánlom mindenki szíves figyelmébe a portaPuTTY-t, mert a registry-ben tárolt adat tényleg közönséges.

1 Comment

Comments are closed.