[Kickstarter] Sikeres tech projektet az elmúlt héten

Úgy tűnik az év elején nem csak fogadkozni szoktak, hanem a startup-ok is felrakják a projektjeiket a Kickstarterre.

Prynt: the first instant camera case for iPhone and Android

A Polaroid újrafeltalálása a bejelentéstől számított 33 percen belül 100%-on volt, 5 órán belül a kért pénz háromszorosát szedte össze, és a Kicktraq szerint 11.000%-os bevételt könyvelhet el a projekt, ezek az értékek azóta annyiban módosultak, hogy az írás pillanatában $585,103-nál tartanak, és a terv 5265%. Hogy ez a 2015-ös év Oculus Riftje lesz-e vagy sem, azt még korai megmondani, de az biztos, hogy az instant papírkép kell a népnek.

Sajnos jelenleg csak Samsung Galaxy S4, S5 és természetesen iPhone 5, 5C, 5S és 6 telefonokkal kompatibilis, de mondjuk ennyi pénzből lassan csinálhatnának egy olyan öszvért, amiben a telefon extrahátlapot te nyomtatod ki 3D nyomtatóból, és arra fixen csatlakozhat a nyomtató rész.

OctoFire 8 Port USB 3.0 Hub

A papírkép mellett úgy tűnik áramra van még szükség, bár ez a cucc klasszikus HUB-ként funkcionál. Mivel jómagam is pont most keresek nagy teljesítménnyel rendelkező HUB-ot (alias kütyütöltőt), azt kell mondjam, hogy az OctoFire minden tekintetben egy piaci rést tölt be, ha a portonkénti 2.4Ah mellé azt is hozzávesszük, hogy full USB 3 kompatibilis.

Black Swift, tiny wireless computer

Akkora mint egy 200 forintos, Linux fut rajta és beépített wifi antennája van. Ja, és már megvan a 100% az új-zélandi társaságnak ahhoz, hogy a Black Swift-ből a következő Arduino/Raspberry Pi típusú siker legyen. Arról nem is beszélve, hogy ezzel elérhető árúvá válik, hogy minden cucc felkerüljön az “Internet of Things“-re. Én még épp filózok, hogy melyik típusú Pledge-et szerezzem meg, de valahogy úgy érzem, hogy pár hónap múlva a birtokomban lesz egy ilyen kis dolog.

Van valami ötletetek, hogy mire használjam? Mondjuk a kávégépen kívül? 🙂

The Element – 3D Printers’ missing element

Még csak 30%-nál tart a The Element nevű projekt, de ha hinni lehet a Kicktraq-nak, akkor a 30. nap előtt meg lesz a 100%. Bár erre lehetne mondani, hogy 12 egy tucat, ők vették a fáradtságot, és a hozzám hasonló Tamáskodóknak összeállítottak egy táblázatot.

Talán még emlékeztek rá, hogy én egy AstroPrinter mellett tettem le a nyáron a voksom, és kifejezetten nem örülök annak a sok áthúzott piros karikának a kütyüm alatt 🙂

Raspberry Pi Debug Clip

Szintén hiányzik még egy pár dollár a projekthez, és bár nem tudom, hogy van-e alternatívája, az érdeklődésből és saját személyes kíváncsiságomtól hajtva úgy gondolom, ez egy must have, ha Raspberry Pi-t használ valaki Média Center/NAS -tól eltérő projektre.

EWA

Az EWA a sorban a kakukktojás, ha az első két helyezettet nézem, akkor ez a kütyü mindent tud, ami ma nagy pénzeket hoz a projekteknek – tuti a marketing a hibás 🙂

Nos azt hiszem ennél azért többről is van szó, egy külső aksi + egy 2€-os asztali mobiltartó nem igazán nevezhető forradalmi eredménynek, hiába lehet hatvanötezerféle színben kapni.