Printeer – a 3D nyomtató gyerekeknek, iskolákba

Ha azt mondod, hogy szeretnél egy szép 3D nyomtatót, akkor azt mondom, hogy nézd meg a Printeer-t. 5-600$-os árral megfizethető (ennyi pénzért eddig csak a RepRap DIY nyomtatóit láttam), szépen, látványosan néz ki, és az iPad app-pel szó szerint gyerekjáték használni.

At this time, our design software only works on iPad. The reason behind this is simply that we do not have enough software developers to develop a great experience for both iOS and Android at the same time. In the United States, most schools are choosing iPad over Android, and that’s why we decided to develop for iOS.

Bár az 50.000$ dupláját kapták a leendő felhasználóktól és támogatóktól, továbbra sem látom, hogy terveznék az Android támogatását (amerikai iskolákat céloznak meg, ahol az iPad elterjedtebb…)

Ugyancsak meggondolandó a beszerzése, ha (a lehetőségekhez képest) precíz eredményt akarunk kapni, mivel jelenleg egyedül az ujjal rajzolós app-pel tudunk csak terveket készíteni.

Ötletként felmerült bennem egyébként az is, hogy miért ne lehetne egy RepRap nyomtatót úgy összerakni, hogy egy, a Printeer-hez hasonló, szemnek tetszetős végeredményt kapjunk? Nekik tudnám esetlej javasolni az AstroPrint projektet, amiben én magam is részt vettem (anyagilag :)).

via.