[Kickstarter] MAGE: Mobil app fejlesztés kódolás nélkül

Még 4 napod van, ha részt akarsz venni a már most sikeres MAGE létrehozásában. A MAGE segítségével iOS-re, Android és Windows Phone lehet normál app-eket és játékokat fejleszteni – anélkül, hogy kódolnod kéne. Mindezt pedig alig 10.000$-ból akarják megoldani (az írás pillanatában 16.000+ USD-t ajánlottak fel a Kickstarter pékek).

A lehetséges támogatások közül a 99$-os az első, ami izgalmas, ezért egy Android fejlesztő progit kapsz. 199$-ért tudsz Windows Phone-ra fejleszteni és 299$-ba kerül az iOS verzió. 399$-ért pedig mind a három platforma írhatsz programot. De itt még nincs vége, 499$-ért már játékokat is lehet fejleszteni – mindegyikre.

Eddig a PR hírnek tűnő tudosítás, alább meg a véleményem.

Hey what? Ennek meg mi értelme? Az Androidosok az olcsójánosok az iOS meg a gazdagjani, a Windows Phone-t meg valahova el kellett helyezni a kettőhöz képest? És mi a helyzet azzal, hogy ha játékot akarsz csinálni, akkor vedd meg az összeset + 100$? Nem, nem értem, és szerintem nem vagyok ezzel egyedül. (Az egyetlen lehetséges magyarázat, amit az iOS árazásban látok, az Apple-nek évi 99$-t kell fizetni, ha programot akarsz az AppStore-ba pakolni – de nem hiszem, hogy a fix 199$-os MAGE ezt az extra kiadást fedezné.)

Amiből viszont a bevételük van, az a három, fejenként legalább 2.500$-t leperkáló cég, akik egyedi cuccot akarnak. Remélem megkapják.

A leírás szerintem zavaros és nem teljesen korrekt.

Nincs arról szó, hogy tudsz-e más API-kkel együttműködni, bár gondolom Google, Twitter és Facebook már most is benne van, de mi a helyzet a Swarm (FourSquare), vagy akár a Google Drive-val?

Ha játékot akarok fejleszteni és a fenti képen látható endless running típusú játékot szeretném megcsinálni, akkor hogy tudok random, ámde skalárisan nehezedő kihívásokat generálni – programozás nélkül?

Jó lett volna egy screencast videó is, ahol meg lehetne nézni, hogy figyu, itt összeklikkeled, emitt meg játszol vele – állítólag készen van a Web-IDE…

via.