[Kickstarter] Gyerek a kocsiban maradt-e?

© Sergio Vassio, on Flickr

 

Évente rengeteg gyerek és kisállat halálozik el, mert a szüleik (gazdáik) az autóban hagyják őket, amíg beugranak a boltba venni egy fél kiló kenyeret, közben megisznak egy kávét ésatöbbi. Ezalatt az idő alatt nyáron iszonyú hőség lesz, télen pedig pillanatok alatt lehűl a levegő, ami ellen a kicsik nem tudnak védekezni.

Egy olyan megoldást, ami nem passzívan idegesíti az embert, hanem csak valódi szükség esetén riasztja, azonnal támogatnék.
>

Időnként elgondolkozok azon, hogy milyen eszement ötletek vannak, amikre nem általanak 10+ millió forintot kérni. Példának okáért egy olyan app, ami állandóan riaszt, hogy gyerek a kocsiban van-e. Akár gyerekkel együtt indultál el, akár nélküle.

Mondjuk ha már valami okos megoldáson gondolkozok, akkor én az autóba tennék ketyerét, ami észleli, ha élőlény (gyerek, kutya, tengerimalac…) maradt a bezárt autóban. Csakhogy ez nem olyan egyszerű, mert például a gyerek, ha elaludt, akkor max szuszog, azt is halkan, szóval a kutyánál működő mozgásérzékelő nem feltétlen nyerő.

 

KiddiSense by Keren Collins — Kickstarter.