Balfék Win 7 migrálás

A múltkor tök egyszerűen lett a Win XP-s gépemből Win 7-es. Lementettem adatokat róla, odaadtam Dev.Supportnak, visszaadták másnak, beléptem, még kerreget a cucc kicsit és kész. A cég tud ilyet is.

Ehhez képest a másik egységnél (One Company a jelszó két éve, no comment) megváltozik a juzerneved, az eddigi értelmezhetőből (vezetéknév alapján generált) egy teljesen kriptikus B796421 lesz (nem, nem ez lesz a juzernevem, hanem egy variációja egy betű sok számra…). Ez még hagyján, de le kell tölteni valami migrálós szoftvert is, ami akkor is elszöszmötöl órákat, ha nincs semmi a gépeden (állítólag).

Oké, én vagyok a hibás, hogy benéztem, hogy a migrációról szóló levélben több dolgot is benéztem. Pl. hogy a két accountom közül épp melyiket akarják migrálni (pont azt, ami a másik géphez köthető). Vagy hogy az adatmentés leírásáról szóló weboldalt azért kell mindenképpen megnyitni, mert abban van egy letöltendő progi (fentebb említett migrációs szoftver), amit ha elindítottam volna, akkor ezer éve kiderült volna, hogy szar van a palacsintában.

Én értem, hogy ez a részleg nem IT fejlesztéssel, hanem mobilkommunikációval foglalkozik, de azért csak nem kellene ennyire túlbonyolítani a témát.