Tiszta Windows, rendes ház?

Windows 7 smoke by imilyas

Ahogy Facebookon már elpletykáltam, végre lecserélték a Windows XP-t Windows 7-re. Az, hogy az utolsók között kapom meg az új op.rendszert, részben annak is köszönhető, hogy magam is ódzkodtam a váltástól.

Mint minden változás, ez is érzelmeket vált ki az emberből: így vannak dolgok, amiknél csak vállat rántok, mások tetszenek, de a többségtől borsózik a hátam. Szerencsére a többség egy részét meg lehet hekkelni, és akkor máris egy fokkal boldogabb vagyok.

Ezeken “túllépve” marad a beköltözés. Természetesen van backupom, de nem felhőben, úgyhogy érdekes kérdés előtt állok: akarok-e egy napot HomeOffice-ozni, hogy visszamásoljam a visszamásolandót, vagy állítsak be mindent újra? A helyzet az, hogy egy csomó mindent nem tudok visszamásolni: a telepítendő programokat (miután kaptam admin jogot, pszt!) úgyis telepíteni kell, beállításokat nem biztos, hogy tudok másolni, és vannak dolgok, amiket nem érdemes másolni, hiába portable, mert 32 bites rendszerről 64 bitesre átállásnál lehet, hogy van már másik, jobb verzió.

Most még a lelkes telepítgetés szakaszában vagyok, ami izgalmas, főleg, hogy emlékezetből rakom össze a gépet. Meg van amit céges szoftverdepóból húzok be és nem a PortableApps-ból telepítem, úgyhogy máshol kell keresgélnem, nem a megszokott helyen 😛

Egyelőre jól érzem magam a bőrömben, alakul a rendszer, és van egy csomó szabad helyem – persze csak ideig-óráig, hiszen az adatok légneműek és villámgyorsan betöltik a rendelkezésre álló helyet 🙂

1 Trackback / Pingback

  1. Sony Xperia Z1 Compact – 20 megapixeles kamerával | GeekLány

Comments are closed.