QLite DIY game controller [Kickstarter]

Jó magam nem vagyok nagy játékos, de a plexivel borított kütyük, pláne ha DIY-kitben érkeznek, akkor lenyűgöznek, ahogy az alábbi Kickstarter projekt is.

Ugyan én játékkontrollernek aposztrofáltam a témát, de ennél sokkal többre használható kütyüről van szó.

Az ember ugyanis kap egy szettet, ami kvázi egy ház, amibe belerakhatja az Arduino UNO, Arduino Mega és Parallax termékeket, de ha van egy fúrója, akkor bármi mást is (csak a rögzítő csavaroknak kell lyukat fúrnia a plexibe). Ehhez jönnek még potik, gombok és joystickok, a végén 16 különféle fizikai input beviteli nyomogatni és csavargatnivalónk van.

Az alaplapokat pedig mi magunk tuningolhatjuk, infra, wifi, blutooth etcetera átviteli módokkal, de ha nagyon akarjuk, egybeépíthetjük egy kis LCD monitorocskával is.

Ha pedig megvan, akkor használhatjuk játékkontrollernek, de építhetünk hozzá robotot, quadrocoptert vagy akár saját játékkonzolt is.

A projektet bárki támogathatja a 79$-os early bird (89$, ha nem csapod le azonnal) kittet azonban csak azoknak javasolnám, akik nem csak képesek felprogramozni az eszközt, hanem kedvük is van hozzá.

Én úgy látom, hogy relatív egyszerű holmiról van szó, és nagyon klassz lenne, ha openhardware-ként bárhol elkészíthető lenne.

Kickstarter.