Csuklódon a PC-d

Cuki, narancssárga (nálam ez már fél siker, ha a szín passzol a kütyühöz), és átlag 10$/fő segített abban, hogy 100.000$-ból elkészüljön. A StormFly egy tipikus Kickstarter projekt, ahol csak azt nem értem, hogy mi a csudára kellett nekik 100.000$.

Mert karkötőként is funkcionáló USB stick már létezik, cuki piros és csak 10€. A Debian ingyen van rá, a StormFly két extrája a folyamatos cloud backupban van (már ha van neted) és abban, hogy 24 órán belül megküldik a másikat, ha elvesztődne, méghozzá az adataiddal.

Nyilván a backupra, mert az az egyetlen, amit nem olyan egyszerű megoldani. Illetve egyszerű, ha csak a home könyvtáradat szinkronizálod, még akkor is, ha ez a legtöbb adat. Ennél sokkal macerásabb a telepített programokat és beállításaikat menteni.

Illetve van itt is egyszerű eset: van egy appstore jellegű cucc, ahonnan előre konfigurált dolgokat szedhetsz le a gépedre. Akkor csak az accounthoz tartozó progikat kell megjegyezni, meg a beállításokat tárolni.

De ha lehetőséged van saját progikat rárakni, mert ha mondjuk Linux van rajta, miért ne lenne rá lehetőséged, akkor máris árnyalódik a kép, és nehezebbé válik a feladat. Ám ahogy én az ilyen megoldásokat ismerem, a “megcsinálunk neked mindent” filozófia mögött ott van a “ne jailbreakeld/rootold, vagy nem működik” felhasználási feltétel is.

Persze nem mondom, hogy nem vagyok kíváncsi a végeredményre, de 59$-ért kicsit sokallom.  Ettől még lehet, hogy a termék olyan szépen fog muzsikálni, mint egy svájci óramű.

Száz szónak is egy a vége, nem geekeknek jó kis cucc, ha úton, útfélen magukkal akarják vinni a gépüket és bármilyen intel architectúrán bebootolhatják. Viszont a geekek kicsit olcsóbban, cserébe több munkával, még így is alkothatnak egy szép kis Linux disztrót, amit mondjuk Dropbox-ra archiválnak.

via GeekAlerts.

Ps: tudom, hogy a Dropbox csak 2G-t ad alapban, de nagyon könnyen fel lehet 4G-re turbózni. Például ha Neked még nincs, és innen regisztrálsz (és installálod a klienst is), akkor mindketten kapunk extra 500Mb helyet.