Tipcast a történetek közösségi hálója [Kickstarter]

Érdekes ötlet jött szembe velem a Kickstarteren, amiről nem nagyon hiszem, hogy megvalósul, annak ellenére, hogy látok benne fantáziát.

A TipCast egy olyan “közösségi hálózat” lenne, ahol nem embereket követsz be, hanem történeteket. Ez jelenleg se a Twitteren, se a Facebookon nem lehetséges, időnként mégis jó lenne, ha lenne.

Miközben nem akarok minden egyes bejegyzésről emlékeztetőt kapni, számos olyan – egy ember életében összefüggő – esemény van (és persze az ezzel kapcsolatos képek, videók, satöbbi), amikre szeretnék reagálni, de a zajban eltűnik a linkmegosztások és játékra hívások között.

Az ötletet tehát jónak tartom, s ha közben más közösségi hálókkal is (lehetőleg automatikusan) megosztja a bejegyzést, akkor kész nyeremény lenne ez az app. Ráadásul egész jó pledge-ek vannak, amik (nyilván angol nyelvterületen publikálók számára) sok embernek (internet celebnek) hasznos lesz, lehet.

Sajnos – hacsak nem lesz aktív hirtelen a fél világ – nem nagyon látom lehetőségét, hogy egy újabb közösségi felületre összedobjanak 40.000 CAD-ot a népek. Még akkor is, ha ez azért más, mint a többi.

via Kickstarter.

2 Comments

  1. Több értelme látszik annak, hogy a már meglévő nem is tudom hány közösségi oldal valamelyike (vagy mindegyike?) integráljon ilyesmi megoldásokat is, mint annak, hogy csak emiatt egy újabb szülessen.

  2. Igen, ennek én is több értelmét látnám. Pl. lehetne mondjuk mondani, hogy XY #taggelt posztjai érdekelnek twitterről, facebookról (g+?) satöbbi (esetlegesen manuálisan megadni, hogy XY ittmegitt ígyésígy érhető el), és úgy követni. Arra pl. vevő lennék!

Comments are closed.