Oszd meg és uralkodj – a tartalom újraelosztása

2 éve előadtam a Budapest Technology Meetupon egy saját fejlesztésű virtuális adatbázis projekttel kapcsolatban. (A VDB a gefu gmbh ötlete.)

A VDB nem önmagáért készült, hanem adatmigrációt támogatott adattárolásával és az eldöntendő kérdésekből álló táblázatra épülő szabályrendszerrel együtt. Eldöntendő kérdéseket pedig mindenki fel tud tenni, aki gyerekkorában barkochbázott.

A napokban egyre többet gondolok erre a projektre: méghozzá a blogok-twitter-facebook vonzáskörzetében.

Egyrészt ugyanis van számos blogom, másrészről még használom a Google Reader megosztás funkcióját, harmadrészt azért a Twitterre is írok, ráadásul aktív vagyok számos Facebook oldalon is. Még az is lehet, hogy a Google+ -on is aktiválódok, ide vehetjük azt is.

Nem tartom magamat azonban az információáramlás rabszolgájának, ezért összeraktam magamnak egy több elemből álló szócsövet, viszont jó lenne, ha kevesebb eszközzel oldhatnám meg ezt a feladatot.

Az általam írt blogbejegyzések mindegyike kikerül a Twitterre különböző hashtaggel. A legtöbb gondolatom, ötletem is a Twitteren osztom meg, téma szerint felcímkézve. Ugyanezekkel a címkékkel látom el a GReader megosztásaimat is. A különböző Facebook (G+) oldalakra jelenleg ebből a két forrásból kerül fel az információ, téma szerint szétbontva.

Optimális az lenne, ha az IFTTT szórná széjjel és rakná össze újra az olvasnivalót, de sajnos erre nem jó. Csak egy Facebook oldalt kezel, csak egy email címre küld információt satöbbi. Pedig az egyszerű, eldöntendő kérdésre épülő felülete tökéletes lenne, főleg, ha valaminek a hiánya is feltétel lehetne.

A fenti VDB-re épülő migrációs megoldás azonban minden szempontból lefedné az igényeimet. Újrafelhasználható szabályok, M input N outputba történő migrálása.

Lehet megcsinálom. Kit érdekel még?