Star Trek Captain’s log smartphone-ra

Régi app köszöntött rám vissza a minap: a Paramount Picturestől a Star Trek Captain’s Log, iOS-re.  S ha már az első programozói próbálkozásaim egy saját fejlesztésű Captain’s Log volt (multimédia katalogizáló mellett), akkor úgy illik, hogy körülnéztem Android piacon is, hogy létezik-e hivatalos változat.

Sajnos nem, viszont van pár érdekes találat, amit azért ki fogok próbálni, mindenesetre frissiben megosztom veletek is:

Captain’s Log [Android]

Sajnálatos módon semmi köze nincs a Star Trekhez, egy sima “napló író” program, ami roppant egyszerűen tudunk rövid gondolatokat rögzíteni. A rögzítés csillagidő pontos idő szerint zajlik. Aki szereti a faék egyszerűségű programokat, azoknak ajánlható.

StarDate [Android]

Potom 1,11€-ért a miénk lehet a csillagidővel naplózó napló, ami bejegyzésünket – kívánságra – a Google Calendarral szinkronizálja. Ez utóbbi feature-t nem tudom, hogy akarom-e (bár időnként minden bizonnyal hasznos), én a program báját abban látom, hogy a csillagidő már megfelelően “titkosítja” a bejegyzés időpontját .

Tudtok más Star Trek app-ot okostelefonra?

2 Comments

  1. Szerintem ez tök jó ötletnek tűnik, hogy még egy kis pénzt kiszedjenek a ST rajongókból. Másra sajnos teljesen feleslegesnek tűnik, mert egy rakás ingyenes napló és jegyzetelő program van (az okostelefonok saját gyári megoldásain kívül), amik ezeknél szerintem csak hasznosabbak lehetnek.

  2. Ha valaki szeret naplót írni (diktálni), de nem akar blogolni és még Star Trek rajongó is, akkor neki való app. Főleg a “Csillagidő blabla” szöveggel 🙂 És elég sok trekkie van a világban, akik egy “jól működő” hangblogért szívesen kiadnának 1-2 eurót…

Comments are closed.