BackStreet Browser – offline blog olvasó

Backstreet Browser

Tegyük fel, hogy lemaradtál a kedvenc blogod olvasásában. Vagy annyira kedvenc, hogy folyamatosan olvasgatni akarod, mint a kedvenc könyvedet. Néha felütöd, ahol jól esik és belelapozol…

Jó esetben ott van az internet, és bepótólhatod az elmaradt olvasást, vagy belelapozhatsz a kedvenc blogodba. De mit csinálsz, ha nincs Interneted? Letöltöd a BackStreet Browserrel!

A BackStreet Browser ötlete nem új, Linuxra ott van a wget, azzal lehet komplett weboldalakat duplikálni. A wget ráadásul piszok egyszerűen kezelhető, parancssorból indítható, paraméterekkel finomra hangolható.

A BackStreet is finomra hangolható (na nem annyira, mint a wget), cserébe ad egy kellemes GUI-s felületet, amiben a lementett oldalakat, mint kis projekteket tárolja. Az index.html-re bökvén a saját, belső böngészőjében jelenik meg a CSS-től megkopasztott weblap. Emlékszem, annak idején valami hasonló programmal mirroroztam le a Matrix oldalát, akkor még nem volt rajta flash, viszont javascriptes onmouseoverrel volt tele.

Azért mielött ráeresztesz egy ilyen progit a világhálóra, jó ha tudod, hogy az évek óta írt blogok tetemes adatmennyiséggel tudnak rendelkezni. Még ha nem is szedi le a progi a 200K-nál nagyobb dolgokat.

A Blogvilág jelenleg 33Mb-ot foglal, a sorozatjunkie 512M-nél tart, és még nem teljes.