Kód, ami megbénít

Code by Michael Himbeault

Code by Michael Himbeault

Félreértés ne essék, nem holmi kémiai szerről van szó, hanem továbbra is annak a PHP kódnak nevezett… nos, hagyjuk a jelzőket 🙂 Arról a kódnak kinéző dologról van szó, ami a napi munkám nagy részét kiteszi, és amiről nem átallottam ezen a blogon bejegyzéseken keresztül nyavalyogni.

Mondhatnád, kedves kocka olvasóm, hogy két és fél év után már újra írhattam volna a kódot, de sajnos nem úgy van az, ahogy Móricka elképzeli, nagyvállalati rendszerben nagyon nem szeretik, ha a kódnak azon részeit piszkálod, amivel amúgy nem lenne munkád.

Ezért a mai napig időről időre olyan gyöngyszemeket találok, amiktől merőlegesen felállnak a pihék a gerincemen, és nem tudom elképzelni, hogy miféle, magát informatikusnak tartó ember tudta elkövetni.

Álljon hát itt egy ilyen gyöngyszem, legalábbis annak egy vázlata, mert ugye egyes neveket stb. az NDA-m miatt meg kellett változtatni.

Van egy könyvtár, amibe az egyik almenü által generált file-ok kerülnek, és erre a könyvtárra többször is hivatkozik a rendszer. Egész pontosan 8 alkalommal. Más könyvtár, amibe file-ok kerülnének nincs.

Na most nálam ez a második alkalom után kerülne be egy változóba, és amint egy másik file-ban is használnom kell, egy konstansba.

Nem ez az első alkalom, hogy ilyen szépség birtokába kerültem, úgyhogy engedtessék meg nekem a kérdés: csak én vagyok igényes és rendelkezem túlzó elvárásokkal?