LG L40 – szegény ember új (An)droidja

Ha már úgy alakult, hogy eltört a Sony Z1 Compact képernyője, a biztosító meg ki tudja, hogy fog-e fizetni, az átmeneti időre gyorsan befizettem egy LG L40-re. A telefon előnye, hogy Android 4.4-el érkezett (ugyanis 2014. februárban jelent meg), valamint az ára, ami 80€ és még csak nem is szolgáltató függő.

LG L40
LG L40

Minden egyéb kompromisszum, főleg a Sony Xperia Z1 Compact után. Persze mindenki azt kapja, amiért fizet, és 80€-ért úgy gondolom, hogy jó vásárt csináltam.

A telefon relatív könnyű az 1540mAh-ás aksi ellenére is, persze szinte minden más 99%-ban műanyag. A teljesítmény alapján pár napot illik kibírnia, ezt azonban még nem tudtam tesztelni.

GSM és 3G szabványokat ismeri, 4G-t nem, azaz az internet kegyetlen lassú. Foursqaure-re és gyors guglizásra remélhetőleg elég, tegnap emberi idő alatt el tudtam küldeni azt az emailt, amihez egy képet csatoltam. Cserébe normál méretű SIM-mel működik, szerencsére a szolgáltatóm ingyen és bérmentve a rendelkezésemre bocsájtott egy cuki adapter szettet. A képernyő minősége nagyjából egy szinten van a cirka 3-4 éves Samsung dual SIM-es készülékével, és ugyanez elmondható a 3MP-s kameráról is. Az automatikus fehéregyensúly katasztrófális, normál fényviszonyoknál is rettentő pixeles képet csinál.

Én szeretem, ha egy mobil (micro) SD kártyával bővíthető, ez mindkét telefonra igaz, úgyhogy a már meglévő képeimet egy mozdulattal át tudtam rakni a Sony-ból az LG-be, ezzel sem volt gond.

Természetesen az LG sem stock androidot pakol a gépeire, a rendszer egész korrekt, de mind a Nexus 7-hez, mind a Sony Z1-hez képest vannak szokatlan különbségek. Eddig minden olyan app szó nélkül települt, amit a Sony Z1-en is használtam, gond nélkül, normális tempóval indítja őket el.

Cyanogenmod tudtommal installálható rá, és hajlok is arra, hogy az este folyamán megtegyem.

Összességében elégedett vagyok, mint említettem, kompromisszumokat kellett kötnöm, de hamis lenne az állítani, hogy megkaphatom egy 80€-s készüléknél ugyanazt a minőséget, amit egy 360+€-s készüléknél tapasztaltam. Ajánlani viszont csak azoknak ajánlanám, akik csak a legvégső esetben akarnak mobillal fotózni, mert a kamera tényleg csapnivaló.

1 Comment

Comments are closed.