Nyomtass 3D-vel vezeték nélkül

A 3D nyomtatás egyik rákfenéje, hogy míg ma már minden meg tudsz oldani vezeték nélkül, kivéve ezt. A 3D nyomtatás minden, csak nem user friendly. Eddig.

Az AstroPrint létrehozott egy felhő alapú megoldás egy 0.5-ös lépésnek tekinthető, amivel a jelenlegi 3D nyomtatókat is vezeték nélkülivé tehetjük. (Én onnantól tekintem 1.0-nak, hogy ez a feature a 3D nyomtatóba kerül beépítésre.)

Pro:

  • ha van megfelelő hardware-ed (Raspberry Pi, Beagle Bone stb), akkor csak 30$-ba kerül az egész buli, de ha nincs, akkor is csak 75$-ba kerül(t volna, de most már csak 125$-ért adják), bedobozolva, pcDuinoval, SD kártyával, toronyórával és lánccal./li>
  • a telefonon (tablet, pc, notebook) lévő modellt akár az AstroBox saját Wifi Hotspotján is átrakhatod.
  • ha használod a cloud szolgáltatást, akkor ott nem csak tárolhatod a modelljeidet, de akár editálgathatod is.
  • rengeteg 3D nyomtatót támogatnak, köztük a relatív olcsó (szereld össze magad) verziókat is.
  • az ingyenes cloud verzióban 10gb tárhely van (modelleknek), ami azért fincsi…), és ha az elkövetkező huszonpár napban támogatod őket, akkor ingyen kapod a pro verziót
  • három nap alatt a kért pénz közel duplája befolyt, tuti projekt, a kicktraq szerint pedig akár több, mint tízszeres (!) értéket is elérhet.Stretching goal nincs, de talán jön az is.

Kontra: leginkább az, hogy a 75$ és 100$-os támogatási lehetőség hardware-rel együtt már nincs, min 125$-t kell fizetni, de ezért a pénzért nem csak a 150$-ra beárazott hardware-t + software-t kapod meg, hanem a “Pro Plan” felhő acc-ot is.

Ha az egész úgy hangzik, mint egy sales pitch, akkor ne csodálkozz, mert ezekkel az érvekkel beszéltem rá magam, hogy támogassam a projektet.

A RepRap 3D nyomtatónk még mindig részben részekben áll, közben a műanyag kezd meghalni, én pedig még egy fél milimétert se nyomtattam vele. Pont ezért az első nyomtatási próbák már a meglévő és lecserélendő műanyag elemek lennének, ha pedig ezt meg tudom úgy oldani, hogy legalább azzal ne kelljen foglalkozni, hogy jut a modell a gépre (és hogy tudom, ez egy 100% tesztelt mód), az sokat dobna a kedvemen, hogy összerakjam az egészet 🙂

via.