Portable DropBox és az automatikus proxy

Különösebb erőfeszítés nélkül találtam meg Google-n egy hordozható DropBox variációt. Az utolsó aktuális ZIP file letöltése és kicsomagolása után egy nagyon klassz, részben működő step-by-step installációs beállítási felület köszöntött.

Maga a program remekül felismeri a cég által számomra kiküldött automatikus proxy-ját, ám miután letölti a Dropbox file-okat, utóbbiban hiába adom meg, hogy automatikusan ismerje fel a beállításokat, nem hajlandó továbbmenni.

Viszont ha kiadjuk a
reg query "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings"
parancsot a parancssorban, majd onnan kimazsolázzuk a


AutoConfigURL REG_SZ http://www-cache.mywebsite.TLD/cgi-bin/THISFILE.pac

URL-t, akkor a pac file-t letöltve sokkal okosabbak leszünk.

A .pac file több beállítást is tartalmazhat, hogy melyik az, ami kienged az internetre, azt try-and-error módszerrel és némi “józan paraszti ésszel” megfűszerezve relatív könnyen ki lehet találni (pláne, ha ez a kód kivételesen érthetően kommentálva is van – mint az én esetemben).

Nekem ugyanis nem volt sok dolgom, mint kipróbálni az alábbi URL-t HTTP proxy-ként.

// single proxies
var proxyHHOF = "PROXY INTERNAL.DOMAIN.TLD:3129";

Szerencsémre azonnal működött, és a DropBox beállítással is tovább tudtam haladni.

Amire érdemes odafigyelni, hogy bár a DropboxPortableAHK-nál beállítod, hogy mi legyen a DropBox könyvtár, erről a DropBox sajnos nem értesül, ezért ha nem a default ~/DropBox -ot akarod használni (nálam a ~ (home könyvtár) ráadásul hálózati meghajtó, amit alkalmanként lokális szinkronizációra akar kényszeríteni), akkor válaszd az egyedi beállításokat.

Ugyancsak hasznos tulajdonságnak tartom, hogy kiválaszthatod a lokálisan is tárolandó könyvtárakat, egy céges gép esetében (amire nem csak programokat tilos telepíteni, de privát tartalmat tárolni is) kvázi must have.

Jogosan merül fel végül a kérdés, hogy miért nem a Tresorit alkalmazást telepítettem, ha már amellett tettem le backup szolgáltatásként a voksomat. A válasz egyszerű: nem találtam portable verziót belőle.

1 Trackback / Pingback

  1. Pidgin és a GTalk Proxy mögül | GeekLány

Comments are closed.