Kockásfüzet 003 – Vízzel töltjük a mobilunkat

Technikai dolgok miatt erősen megkésve (olyan elszállást produkált az Audacity, mint ide Buda) egy olyan adással jelentkezünk Artúrral, aminek majd minden hírét ki akartuk emelni címnek.

google_plus_cheezburger

Miközben jelenleg a geek social networkként (is) emlegetett google+ Amerikai kockák szerint szárnyal az egekbe, mi valahogy úgy érezzük, a Google erőszakkal akarja mindenhova beszuszakolni – és nem is mindig számunkra előnyösen.

Ennél fontosabb azonban Lénárt Gábor fejlesztése, egy soha sem volt Commodore LCD gép emmlátorának elkészítése. Nem csak mi emeljük kalapunkat jó értelemben vett megszállottsága előtt, de Bill Herd is, aki ennek a gépnek (ha elkészült volna) atyja lenne.

Címadó cikkünk a vízzel élesített elem lett, amivel elkerülhető lenne, hogy már eleve lejárt szavatosságú elemet vegyünk a boltban. Még akkor is, ha én első körben úgy értettem, hogy ezeket újra is lehet tölteni.

Bár számos helyen alkalmaznak Microsoft OS-t úgy, hogy észre se vesszük, mi működik a háttérben, azért az MS mégis csak a “kékhalál” terminológiával lett ismert. Ki szeretne ezek után beszállni az általa AI-val ellátott liftbe?

Ha pedig már a bizonytalan minőségű/biztonságú lifteknél járunk, akkor érdekes az biztonsági teszt is, ami szerint az okos háztartási gépek remek táptalajai lehetnek botneteknek.

Kellemesebb témára terelve a szót a Crimson Room live megvalósításán merengtünk, ami annyira bejön az embereknek (mi is szívesen kipróbálnánk), hogy még Svédországból is elutaznak Budapestre egy játszós hétvégére szabadulós játékot játszani.

Végezetül a blog tematikájába vágóan azt veséztük ki, hogy szükség van-e a Prezi csak lányoknak indított programozó tanfolyamára, vannak-e előítéletek a női programozókkal szemben és ha igen, akkor ez a pasikban vagy a nőkben erősebb-e?