Gyerekmegörző követő kütyü nem hülyeség

Amióta mobilisabb lett a gyerekünk, azóta árgus szemekkel követem minden lépését, mert hát sose lehet tudni, hogy mikor indul el felfedezni vágyó vidékek felé. Mert hogy elindul, az nem kérdés, hanem tény.

Az árgus szemek helyett már egy ideje ötletelünk férjjel azon, hogy kellene egy olyan kütyü, amit a gyereken elrejthetnék (elsősorban azért, hogy ne a gyerekem vegye le magáról csak azért mert megteheti), majd a kütyü szülőnél lévő “párja” (ami lehet mobil is) azonnal riasztózni kezd, ha a gyerkőc adott légvonalbeli távolságnál távolabbra került.

Ilyen kütyü (pontosabban hasonló féle) egyébként létezik, méghozzá többféle kivitelben is beszerezhető.

Első körben a leginkább releváns változata az olyan betegek és gondviselőik számára készült darab, ahol a beteg (betegségéből adódóan) hajlamos az eltévedésre.

A másik, szintén relevánsnak tekinthető változatát állatokra lehet aggatni, kutyák, macskák előnyben, főleg ha nyakörvet is viselnek.

Természetesen a feature-ök hasonlósága miatt a célközönséget kombinálni is lehet, mint ahogy a lenti képen látható terméknél is teszik.

Ezt mondjuk még üzletembereknek is szánják a csomagjaik követésére – na ja, azért az a kutyusos matricát nehezen magyarázod ki egy megbeszélésen, amikor véletlen kiesik a notebook mellől 🙂

Azért ha a gyerkőc nagyobb lesz, és lassan egyedül fog iskolába járni, akkor el fogok gondolkozni egy ilyen óra beszerzésén. Bár lehet, hogy addigra ez teljesen feleslegessé válik, mert vagy mindannyian be leszünk “chip”ezve, vagy amúgy is olyan smartphone/phablet cucca lesz, amin helyből aktiválhatom a szülői felügyeletet.