Kislányokat visznek bele a kódolásba

Ha meg akarjuk úszni az informatikai vészhelyzeteket, és nem akarjuk elzárni a kütyüket a gyermekeink elől, akkor rá kell venni őket, hogy inkább alkossanak. Azokat a bugyuta játékokat, amiket ingyen megtalálunk a weben vagy a mobilon, a tinik simán le tudják maguknak programozni, sőt, még jobbakat is. Ők nem raknak az appjaikba káros tartalmakat, és a reklámcunamiba sem fognak belefulladni.

Vannak még sztereotípiák?

vs.


Fotó: Bernárdt Viktor
PhotoCopter.hu

A Prezi “Coding Girls Budapest” tanfolyama után itt a Skool projekt. A leírás alapján remek, érdekessé teszik az órákat, megmozgatják az érdeklődő fiatalok (lányok) fantáziáját. Bár a cikk szerint meg kell küzdeni bizonyos sztereotípiákkal, én nem igazán vettem ezt észre. Meg hát Penelope Garcia a maga különcségével azért egész “cool”, Sandra Bullok (The Net) és Angeline Jolie (Hackers) óta a legcsajosabb programozó, akit láttam.

Btw, milyen meglepő, hogy mindkét film 1995-ös, szerintem egész jópofák, bár amennyire minden IT-t filmre vivő akciófilm, ezekben is sok esetben röhejes megoldásokat alkalmaznak – de 1995 óta néma csend és hullaszag van a témában. Ha esetleg tudnátok más, női főszereplős IT-s filmet, akkor címeket dobjatok, mert én kíváncsi vagyok rájuk.

Index.