Könyvszekrényből PC ház

Szoba átalakítás közben vagyok, ami azt jelenti, hogy a korábbi dolgozó és vendég szobából talán végre gyerekszoba lesz, viszont cserébe nem tudok mindent elpakolni máshova, tehát gyerekbiztossá kell tennem a benne lévő dolgokat.

Ez többek között egy hagyományos PC-t is magában foglal, és én azon filózok, hogy mi lenne a legjobb mód az eltüntetésére.

A neten (és ezalatt elsősorban az IKEA Hackers-t értem) számos jó ötlet van, ami első körben tetszik. Például itt van a fenti Billy könyvespolcos megoldás is, két szép számítógép speckó beépítéssel, és ha becsukják az ajtót, akkor tényleg nem látszik semmi se.

Csakhogy a számítógépet hűteni kell, pláne a magyar – időnként 40 fokos – hőségben. Ez pedig vagy vízhűtést jelent, amitől csöndes lesz, ámde drága, vagy kevésbé drága megoldásként minőségi ventilátorokat veszünk. A ventilátor azonban olyan állatfaj, hogy nem csak cirkulálja a forró levegőt, hanem darwini fejlődésének célja az lenne, hogy a meleg levegőt kitolja, a hideget (hűvösebbet) meg behúzza. Ez pedig a fenti képen nem tűnik megoldottnak.

Mindenesetre csipanyitóként és ötletforrásként jó, a falra, vagy asztal alá szerelt elosztókat már eddig is használtam, mert nagyon kényelmesek, azt mindenképp ajánlani tudom!

via IKEA Hackers.