LAN party asztal

Valamikor réges régen a történelem előtti időktől kezdve olyan srácokat (és geeklányokat) mondhattam barátaimnak, akik többek között arról voltak híresek, hogy az ország egyik legnagyobb LAN partyjának a technikai hátterét adták. Bár úgy tudom, hogy az utolsó években már hasonló összecsomagolható asztal állt a rendelkezésükre, hátha valaki nem ismeri és kis költségen szeretne hasonló jót készíteni.

Mindazonáltal én nem egészen így csinálnám. Az asztalt nem az IKEÁban venném, hanem a helyi faáru boltban vágatnék le asztalonkét 2db 50×50-es lapot, valamint középre egy cirka 7×50-es lécet (azért cirka, mert lehetőség szerint a láb átmérője legyen, vagy a hosszabbító magassága.

A középen lévő sarokvasat nem csavarokkal rögzíteném, hanem a középre rakott 7×50-es lécet csavarnám fel zsanérokkal.

Az IKEA lábak használata viszont kötelező, így könnyen szét lehet szedni és a lábak mindig fix helyre kerülnek. Alkalmasint egy elosztót is rögzítenék az asztal aljára, mert arra ugye mindig szükség van. (Illetve ilyen bútorlábakat a legtöbb nagyobb barkácsáruházban is lehet kapni, valószínűleg az asztalosnál is. Úgyhogy még csak IKEA se nagyon muszáj hozzá .)).

via IKEA Hackers.