Delicious, tényleg búcsúzunk?

Évek óta a delicious.com könyvjelző rendszer hű használója vagyok. A használata egyszerű, a felülete minimalista, könnyen és gyorsan integrálható volt minden böngészőmbe, s bár álnév alatt, de nyilvánosan tárolhattam a kedvenc oldalaimat a felhőben.

S ha már az ifttt kapcsán helyt adtam, hogy szerintem ilyen szolgáltatásból igazán lehetne saját szerveren tárolt verzió is, akkor a delicious-ra ez duplán igaz: mert míg egy csomó dolognál nem zavart, ha más is látja esetleg a statisztikában, hogy milyen címkével ruháztam fel az adott oldalt, azért voltak olyan oldalak, amiket nem szívesen osztottam meg másokkal.

Node a kényelem feledteti az aggodalmakat, s ezen az sem változtatott, hogy amikor a Yahoo eladásra kínálta fel az oldalt, akkor sokan már a haláláról károgtak. Az sem zavart, hogy az AVOS pár napja teljesen magáévá tette a szolgáltatást: elvégre megvette, kifizette a pénzt, akkor ugye azt csinál,amit akar, max ha nem tetszik, akkor nem fogom használni.

Aminek viszont még nem jártam utána, hogy hogyan történhetett, hogy a cirka 600K XML mentésből szept. 27-re virradóra <300K maradt. Mert elérhető ez a sallang elhagyásával, tömörebb XML formátum használatával, de azért az 50%-os adatveszteség mindenesetre gyanús.

Még nem hasonlítottam össze, hogy az érdemi tartalom változott-e, de elgondolkoztam azon, hogy hova tovább, ha muszáj menni?

Google Bookmarks-tól  a nagytestvér szindróma miatt borsózik a hátam, Ti mit ajánlanátok?

2 Comments

Comments are closed.