Szarból aranyat

TehénlepényEgy francia cég a múlt évtizedben bebizonyította, hogy szarból igenis lehet aranyat készíteni.

Volt egyszer egy startup alapító, Olivier Legrand, egy kedves francia kisvárosban az egyik reklámiroda kreatív igazgatója. Bizonyítandó az ősi római mondást, miszerint a pénznek nincs szaga létrehozta a Fumier (trágya, tehénlepény) webshopot, ahol a kedves vevő csomagolt tehénlepényt rendelhet 8,50€-ért. A csomagot aztán egy, a vevő által megadott címre küldik ki. A címzett bárki lehet “főnök, anyós, szomszéd vagy ellenség” – áll a weboldalon. Legrand társa egy paraszt (úgy mint földbirtokos, mezőgazdasági munkás).

A bosszú hidegen tálalva a legjobb, és egy ilyen humoros kis csomagocska, még ha messziről bűzlik is, mindenképp 100% természetes.

A végtermék egy aranyos kis fadobozban, az üzenettel együtt érkezik. Vérgőzös és hörgő üzeneteket visszautasítanak (humorosnak kell lenni, hogy a végén mindenki egy jót nevethessen), állítólag ennek már áldozatául esett pár helyi politikus, kik ellenfeleiknek egy tál marhatrágyát akartak küldeni.

Ugyan a fumier.com csak francia címekre szállít, talán felkelti néhány mezőgazdász szakember érdeklődését ez a modern üzleti lehetőség. Érdeklődők biztos vannak magyarhonban is.