Pisis pelust tesztelő USB key

Az ötlet egyszerre remek és egyszerre szörnyű, mondhatni csak egy geek apuka találta ki, és ha megnézzük Eric Schuh (St. Joseph, MI) fotóját, akkor ebben egyet is értünk.

A zsenialitás a cuki film mellett abban rejlik, hogy egy USB kulcsot alakított át úgy, hogy “észrevegye”, hogy pisis-e a pelus. Ha igen, akkor világít a LED.

A film szerint több réteg ruhán keresztül is érzékeli az “anyagot”, bár természetesen nem tudta tesztelni minden kombinációban – ami érthető is, erre talán maximum a nagy pelenkagyártó cégek fejlesztő részlegének lenne kapacitása.

A további pozitívum, hogy működő prototípussal rendelkezik, valamint ennek manufaktúrában elkészített példánya alig 12$-ért (+ szállítás USÁn kívül) a miénk lehet. Ez egy teljesen korrekt ár, gyerekkel kapcsolatos kütyükért kisebb vagyonokat szoktak elkérni általában.

Ha én bölcsi lennék, ahol az udvarra menetel előtt nem kap mind a 20 gyerek friss pelust, akkor biztos beruháznék egy pár ilyen kütyüre.

A bevezetésben azt mondtam, hogy szörnyűnek tartom a projektet. Otthoni, családi környezetben nem igazán tudom elképzelni, hogy erre az eszközre szükség legyen. Minimális önfegyelemmel (az öltöztetést peluscserével kezdjük) nélkülözhető cucc, ami biztos akkor tűnik el a szem elől, amikor mindenképp kellene 🙂

via Kickstarter.