Kockásfüzet 1010 – Kódolásra fel!

Bostoni cég szerint a “nem programozó” alkalmazottaknak meg kell tanulniuk kódolni, sőt, a cég fejlesztői munkájában is részt kell venniük – függetlenül az eredeti szakmájuktól.

2 Comments

  1. Hmm, olyan szempontból érdekes a dolog, hogy pl. a taxisofőr vagy a könyvelési osztályról egy munkatárs talán rájön arra, hogy ez mégsem ugyanaz mint a Wordben a makró. Bár Gizikénél és Mancikánál nem erőltetném a dolgot.
    Viszont ennyi erővel akkor a programozó kollégák meg menjenek el a könyvelési osztályra, és nézzék meg, hogy ott milyen munka folyik egész nap.
    Az előző cégnél ahol dolgoztam, rendszerint lenézték egymást a különböző osztályok, mert nem tudták, hogy mit csinál a másik. Ilyenre jó lenne, de akkor mindenki kóstoljon bele minden területbe. Mert véleményem szerint egy cégnél mindenkinek a munkája ugyanolyan fontos, még a takarítóé is. Tehát egy kicsit olyan kirekesztőnek érzem ezt, mert ez alapján ennél a cégnél vannak a programozók, és vannak a futottak még kategóriások. De ha a programozók mögött nem lenne a “kiszolgáló személyzet”, akkor csődbe menne a cég.
    Éles projektben nem használnám persze a megszerzett tudásukat, mert azért még is csak éles fejlesztés folyik, na. Viszont nem is kötném semmihez, tehát nem kéne megtanulni semmit, csak egy kis bevezetés, hogy hogyan működnek a dolgok az adott szakterületen.

  2. Ez a tapasztalatszerzés kis és középvállalkozásoknál jól működhet 😛 De akár a nagyvállalatnál is, ha nem minden szakmát kell végigpróbálni. Többnyire ez “nem produktív” munka, és mint ilyen, a főnökség nézi épp le.

Comments are closed.