Twitterező mérleg

Withings - Twitterező mérlegMár elmúltak az idők, amikor a fürdőszoba rejtekében szörnyűlködtünk testsúlyunkon. A modern – geeky – időkben kitárolkozunk, méghozzá az egész világnak! A Withings mérleg vesz rólunk méretet és a WLAN hálózaton elküldi az eredményt a számítógépünkre vagy az iPhone-unkra, ahol egy program összegyűjti és tárolja az eredményeket. Ezekből csicsás grafikon készíthető, a fogyást, hízást vagy a testsúly megtartását motíválandó.

Az egész játékszer csupán 140 dollárunkba kerül.

A Withings úgy gondolta, hogy a grafikon talán mégse motivál eléggé (hiszen van már ilyen a Wii Fitt-ben is), talán többet mozgunk, edzünk, diétázunk, ha az egész világ megtudja a testzsírszázalékunkat. S van-e jobb csatorna erre, mint a Twitter? Íme tehát az első Twitterező mérleg.

Csupán egyetlen menüvel kellett a programot bővíteni, és a követőink alkalmanként, naponta vagy hetente egyszer megtudhatják, hogy mennyi a súlyunk és mennyit akarunk leadni.

Jó dolog, ha szükséged van rá.

Szerintem ennél érdekesebb lenne egy twitterező alkoholszonda, ami a péntek éjjeli buli után méri telítettségünket. Biztos jóval többen adnának pénzt érte, mint a testsúlyt világba kiáltó mérlegért.

Te vennél ilyet?

2 Comments

  1. Biztos velem van a gond, de én a saját súlyomra (azt ugye Newtonban mérik, és nem azonos a kg-ban mért tömeggel) sem vagyok kíváncsi, nemhogy másokéra….sőt az alkoholszintje se érdekel senkinek…

  2. …viszont a Twitterező alkoholszondát a fakabátok biztos díjaznák. Főleg, ha GPS is van benne, hogy tudják hova menjenek kontroll adatokat felvenni a díjszabáshoz…
    ,-DDDD

Comments are closed.