Pidgin a céges proxyn keresztül is

Már régóta vágytam egy all-in-one üzenetküldő programra. A Pidginnel egy almost-all-in-one (majdnem minden az egyben) programra tehettem szert.

A Pidgin AIM, Gtalk, ICQ, IRC, MSN, MySpace IM és Yahoo üzenetküldő szolgáltatások mellett ismer még néhányat, amit én nem ismerek. Külön érdekes az XMPP (Extensible Messaging and Presence Protocol azaz kiterjesztett üzenetküldés és jelenlét protokoll) támogatása (ezt használja a Google Talk is). Mindegyik protokollhoz akár több felhasználót is regisztrálhatunk.

Tökéletes akkor lenne, ha az ígért hang és videó hívásokat is tudná már kezelni a program – de ne legyünk telhetetlenek.

A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy ki tudjon menni a céges proxyn keresztül is a webre.

Az MSN-nél csupán egy checkboxot kellett beikszelnem (Use HTTP Method), valamint a proxy typenak a “Use Environmental Settings”-et megadni, és már működött is. Viszont ha csak ez az egy protokoll működik, akkor akár maradhatok az MSN kliensnél is.

A GTalknál már egy kicsit trükközni kellett. Bár van GTalk protokoll, én az XMPP-t választottam ki. Felhasználó névnek a @gmail.com előtti részt adtam meg. Átklikkeltem az “Advanced Tab”-ra, ahol beklikkeltem a “Required SSL/TSL”-t és a “Force old (port 5223) SSL”-t . A Connect port-nak megadtam a 443-at (SSL port), Connect server-nek pedig a talk.google.com-ot. A proxy typenak pedig itt is beállítottam a “Use Environmental Settings”-et. Innentől kezdve minden működött a proxyval

Ha a proxys – nem proxys terület között ingázok, akkor a környezeti (IE) proxybeállítást követően újra kell indítanom a Pidgint, mert a beállításokban bekövetkezett változásokról nem értesül.

1 Trackback / Pingback

  1. Védekezés E-zaklatók ellen | GeekLány

Comments are closed.