Wifi mindenhol

Tömény egy hét önmegtartóztatás után estem újra számítógépnek (eltekintve egy 20 perces netkávézástól).

Nem gondoltuk mi ám, hogy a május 2-i Shutdown day ennyire hosszú lesz. A hotelnél még reménykedtünk, de az appartmanunkban egy kósza wifi se pofátlankodott be. Hiába, napfény, tengerpart, mi a fenének is lettünk volna a gép elött?

Azért az első napokban próbálkoztunk. Nagyobb városokban mászkáltunk, a kávézókban elő a lapossal, wifi bekapcs, keresgél. Találtunk is pár titkosítottat, se egy FON, se egy egyéb Hotspot.

Szerdán leltünk végre egy internet kávézót, de wifi ott se volt, csak a gépeket lehetett kibérelni.

A gépeket a hotelben hagytuk, mert nehezékre semmi szükségünk nem volt. Persze az utolsó nap a McDonaldsban találtunk netet.

A malagai reptéren próbálkoztunk újra (miután egy autópálya melletti McDönciben nem találtunk semmit se). A Telefonica (spanyol telefon társaság) jóvoltából a német flatrate hozzáférésünk használható volt – egy darabig. Amint cserélni akartunk, a kijelentkezés megzakkant, nem dobta el a sessiont, és már senki se tudott újra bejelentkezni.

Telefonáltunk, de a reptéren töltött maradék két óra alatt nem jelentkeztek. Telefonica we thank you for the long-long shutdown day.

2 Comments

  1. Na ilyesmiket én is átéltem pár éve csak az más szolgáltató volt. Ő megadott minden adatot, de nem tudtam regisztrálni. Végül visszaküldtem a berendezést (kábelmodem) és azt mondtam nem fizetek. Persze fenyegetőzés, perrel stb. Írtam egy levelet az igazgatónak. Pár nap múlva jött egy bocsánatkérő válasz és törölték az egészet.

Comments are closed.