Vadfotózás iPhone-nal – szánalmas

Fölös iPod Touch-od vagy iPhone-od van? Netán napokra nélkülözni tudsz egy GoPro-t? Akkor irány a Thinkgeek, ahol megveheted ezt a rettentően drága, vad (azaz madár) fotózásra kitalált etetővel ellátott tokot!

ThinkGeek :: Bird Photo Booth

Az ötlet remek, a kivitelezés gyönyörű és részben használhatatlan. Azért részben, mert a GoPro-hoz lehet kapni egy mozgásérzékelőt, de ha telefont használsz erre a célra, akkor vagy egy autós aksit pakolsz az etető alá, vagy kábé egy óra múlva kiveheted az eszközt, hogy feltöltsd.

Hasonló árban olyan eszközök vannak, amiket kifejezetten vad fotózására találtak ki (pl. időjárás álló) és egy megfelelő mozgásérzékelős action kamera is van benne.

ALDI Tevion/Maginon Wildkamera

A Wald-Prinz német vadászújság számos vadfotózásra (köztük éjszakai felvételekre IS) alkalmas eszközt tesztelt, amiből 5 darab a Thinkgeekes madárfotózós házzal egy nagyságrendbe tartozik.

A közeli barkácsboltban bevásárolva kis kézügyességgel máris remek madáretetőt lehet hozzá barkácsolni, és még a kamerát is el lehet vele úgy maszkírozni, hogy a kertünknek dísze legyen.

Ui: ahogy tudjátok, én az Androidos rendszereket részesítem előnyben, ezért kifejezetten frusztrál, hogy nem tudtak olyan tépőzárral összekötött habszivacs rendszert kitalálni, amivel tetszőleges méretű telefont rögzíteni lehet. Ez így egyszerűen szánalmas.

via ThinkGeek.