6W-os napelemes hátizsák

Számos alkalommal volt már arról szó, hogy szeretem a napelemes dolgokat, ahogy első körben ez a hátizsák is elnyerte a tetszésemet. Azonban eltekintve a relatív borsos áráról (160$, és ebben nincs benne az európai szállítási költség), néhány más attribútuma is elkedvtelenített, a számos jó tulajdonságai ellenére is.

A legfőbb bajom pedig az elemmel van. Most, hogy már 60W-os külső tápegységeket is lehet normál áron vásárolni, egy 2.400mAh-ás kis egység lófütty. Ez egész pontosan azt jeletni, hogy vagy egy tabletet, vagy 2 telefont töltök róla csontra, a kimeneti 800mAh pedig azt jelenti, hogy a telefont is lassacskán tölti.

Értem én persze, hogy a napelem méretéből adódóan nem fog feltölteni egy 60W-os aksit, főleg akkor nem, ha 700mAh-val csörgedezik (jó esetben) az áram. De valamennyire szinten tudja tartani, ha közben folyamatosan lóg rajta egy mobil, mondjuk Ingress játszása közben. Ha másra nem is, de arra jó, hogy ne csont üresre szívja le a mobil a naftát. Márpedig egy 160$-os hátizsáktól (ami ezen túlmenőleg a standard laptop hátizsák feature-ökkel rendelkezik), ennél nagyobb kapacitást várok el.

via ThinkGeek.