Nyilvános napelemes mobiltöltő állomásokat telepítenek New Yorkban

Több cég, köztük az AT&T összefogásával napelemes töltőállomásokat telepítenének New Yorkba. A Street Charge töltőoszlopokra USB portokon és adaptereken keresztül bárki rácsatlakoztathatja a mobil eszközét. Az oszlopok tetején elhelyezett napelemek lítium elemeket töltenek, így persze sötétedés után is használhatóak maradnak az oszlopok. A töltés csak egy feature a Street Charge funkciói közül, mert a 15W-os napelem és a 168Wh-os aksi többre is képes: tervezik WIFI hotspotként történő alkalmazását, de lámpaként és reklámfelületként is szolgál(hat).

Mire ezeket a sorokat megírom, addigra már a Fort Greene Park-ban elhelyezésre került az első oszlop (ha valaki arra jár…)., és a nyár során számos, nagy forgalmú helyeken akarnak még egy párat elhelyezni.

Mindez jól hangzik, mi több én is szívesen igénybe venném, de félek úgy járok vele, mint az Allee-ban lévő töltőállomással, ami ráadásul zárt helyen is van, tehát elvileg védett a vandáloktól. Ehhez képest számos csatlakozó ki volt tépve, és csak a sodort kábel lógott a levegőben.

via Press Release