Az Firefox TabCandy-rűl

Megjelent az Endgadget-en is,  barátoktól is megkaptam a Firefox új add-onjáról, a TabCandy-ről szóló leírásokat.  Volt aki szerint a leírásban szerepelt a nevem, mert ezt kifejezetten nekem csinálták 🙂

An Introduction to Firefox’s Tab Candy from Aza Raskin on Vimeo.

A kezdeti örömködést a töprengés váltotta fel. Én ugyanis a Firefoxot a következőképpen használom:

Van per pillanat 18 nyitott ablakom. A 18 nyitott ablakban van cirka 200-300 tab. Ezek többsége olyan, amit el kéne olvasnom, több idő kellene rá, a filmben ezt pakolja a Aza az infojunkie csomagba. Ezeket szoktam hetente egyszer végignézni, olyankor többnyire elfogy belőle pár tucat és másnap folytatom a gyűjtést. Ez egyébként nem minden, csak az, ami tényleg érdekel, vagy amiről írni szeretnék.

Na most a TabCandy eltünteti előlem ezeket a tabokat. Most itt van a statusbaromon a 18 róka, ezek figyelmeztetnek arra, hogy nekem itt tennivalóm van. Viszont ha eltüntetem a tabcsomagot, akkor – ami nincs szem előtt, az nincs is – akkor semmit se kezdek a hordalékkal.

Bezzeg netbookon

Ott van viszont a kicsi netbookom, amin nincs olyan sok hely a képernyőn. Most épp 3 tűzróka ablakom van, természetesen csak a legszűkségesebbek meg néhány olvasnivaló. Ha mondjuk oda felrakom, akkor egyből tisztább és átláthatóbb lesz a felületem, ami jó, mert növeli a produktivitást meg minden. Persze ki kell próbálni, hogy mi történik, ha épp fagy a firefox, vagy lemerül a gép és nem tud még hibernálásba se lemenni, hogy akkor visszatölti-e a tabokat.

Meg persze pont netbookon az is kérdés, hogy mennyi memóriát eszik, mert az véges, viszont minden plugin, pláne ilyen látványos AJAX-os felülettel rendelkező sokat tud belőle fogyasztani.

1 Comment

Comments are closed.