Revo Uninstaller [Portable]

Revo UninstallerAz új notebookomra biztos,  hogy fel fogok rakni néhány hasznos progit. Az egyik ilyen a Revo Uninstaller lesz, aminek van portable, azaz hordozható verziója is, úgyhogy még installálni se kell.

Aki használ Windowst, annak biztos nem kell elmondani, hogy milyen jól működik a Windows beépített Uninstallerje. Ez igazából a programokhoz adott uninstallert hívja meg (még akkor is, ha nincs hozzá kifejezetten exe), ami több-kevesebb sikerrel távolítja el a létrehozott file-okat, registry bejegyzéseket. Általában kevesebb sikerrel. Az uninstall után kósza registry bejegyzések és beállítás file-ok  maradnak a gépünkön, legtöbbször olyan helyeken, amiket magunktól sose ellenőriznénk.

A Revo négy üzemmódban távolítja el a nem használt programot:

  1. A beépített uninstallert használva
  2. A beépített uninstall mellett a registryt is kitisztítja
  3. Kitisztítja a registryt és megnézi a gyakran használt könyvtárakban, hogy írt-e oda a program
  4. A komplett merevlemezt végignézi esetleges file-ok után kutatva.

Revo Uninstaller mode

Már a harmadik (ajánlott) üzemmód használata során is talált olyan registry bejegyzéseket és file-okat, amiket az “alap” uninstaller nem távolított el. Figyelembe véve egy átlagos windowsos gépre felrakott és leszedett programok tömkelegét, illetve azok hátrahagyott szemetét, csoda, hogy a Windows XP egész stabilnak mondható.

Revo Uninstaller [via Lifehacker]

1 Comment

  1. Régóta és rendszeresen használom az ingyenes változatot! Bonyolultabb szoftvereknél nem érdemes nagy reményeket fűzni hozzá. Pl. egy gépen épp tegnap deinstalláltam az ESET IS-t vele, – hogy biztosan eltávolítson minden alkotórészét. A manuális registry ellenőrzénél ott vigyorgott minden, a tűzfalhoz tartozó bejegyzés. Használok más, fejlettebb és fizetős “csodákat” is – már a telepítést is azon keresztül végezve. Ez sem garancia, ha hosszabb idő, és több más szoftvertelepítés után lenne szükségünk eltávolításra. Ha az engedélyhez kötött (pl. szervizek, stb.)bejegyzések eltávolítására lenne szükség, marad a kézimunka. Másrészt a komolyabb biztonsági (és néha nem csak azok) szoftverek másként is védekeznek az eltávolíthatóság ellen. (a biztonságiaknál ez valamennyire még érthető is) Hát, vannak eszközeik…. Egy Adobe, (vagy pl. Symantec csomag) változtatásainak “bejegyzés-mennyiség” rögzítésébe pl. egyszerűen “belefullad”.
    Néha a uninstall közben a Revo csontá fagyasztja a hivatalos uninstall-rutin futását. Utánna már szabályosan sem tudunk uninstallálni. 🙁
    A Windows világában is sok a “szép” ígéret….!

1 Trackback / Pingback

  1. Hogyan használd jobban a számítógéped? | GeekLány

Comments are closed.