Túl okos az IDE

Pont a napokban töltöttem le egy új Eclipse-et a gépemre, installtam, és sokkolva állapítottam meg, hogy ez a drága 10 év után is meg akarja mondani, hogy mit írjak micsoda után. Gondolok itt egy standard metódus deklarálására, ahol automatikusan kirakja a zárójelet, a kurzort meg a közepére. Akárhol is ütöttem entert, mindig rossz volt, és összességében többet szenvedtem azzal, hogy megkerüljem az okosságát, mint amikor “normál” munkamódon gépelek.

Persze amikor én először láttam gépet, akkor semmiféle 10 ujjal gépelést nem oktattak, az IDE meg nem sokkal különbözött egy alap szövegszerkesztőtől. Azóta nem csak sok víz folyt le a Dunán, de eltelt pár év is. A Windowst nem csak akkor indítjuk, amikor mindenképp grafikus izét akarunk, hanem eszünkbe se jut, hogy DOS-t bootoljunk. A gép összmemóriáját nem egyszámjegyű MEGABYTE-ban, hanem kétszámjegyű GIGABYTE-ban mérjük, és ezzel együtt a processzorok sebessége is hasonlatosan változott.

Az IDE-k meg okosak lettek, és talán lassan lesz olyan generáció, aki elsőként az Eclipse okosságát látja, és elképzelni se tudja azt a fapadod megoldást, amikor ragaszkodom ahhoz, hogy ott és akkor rakjam ki az idézőjeleket, zárójeleket, pontosvesszőt, ahol úri kedvem tartja.

Te mit kapcsolsz ki legelőször az IDE-ben?

Source: IDE Depression | CommitStrip