Miért hagyom abba az Angry Birds-ot?

Angry Birds

Az Angry Birds egy jó játék. Függőséget okozó játék. Ezt már sokan megírták. Amit nem írtak meg az az, hogy a “sima” backup funkció nem menti el az adatait.

Bezzeg már az Android alap backup is megtanulta, hogy el kell menteni az installált programokat. Szépen sorban le is húzza őket a Marketből. A biztonság kedvéért én az Astro File Managerrel  is lementettem a progikat, ami a lokalis backupból installja újra őket. De azt egyik se tudja, hogy a progik adatait is elmentse. Nem csak az Angry Birds-ét. Egyiket sem.

A többség az SD kártyára menti a dolgait, ami jó. Elbukom hát a tárolt login neveket, a wifi kapcsolatok jelszavait és a kocsimhoz a kékfogat. Ezeket elég könnyű újra megadni. Elbukom viszont a cirka 60 pályaeredményt is.

Persze lehettem volna okos, és megveszem 0,99 centért az Angry Backupot. Ráadásul ha használom, bármelyik pályát játszhatom, nem kell egyesével haladni. Jó ez utólag is, eső után köpönyeg, ami még jó.

De ettől nekem nem jobb, én most mérges vagyok. Sok órányi unatkozás ment kárba, sok órányi játék.

Már nincs kedvem.

Kösz, de nekem ennyi volt.

Te milyen appot hagytál a francba, mert nem volt hozzá rendes backup?

Astro File Manager
Astro File Manager

7 Comments

  1. iTunes minden program adatait backupolja, bár az Angry Birds-re nem teszteltem. Viszont ha valami, akkor pont ez az, ami miatt sosem aggódnék, ha elveszne.

    “Sok órányi unatkozás veszett kárba”? Érdekes értelmezés.

  2. Hja, akkor játszottam, amikor unatkoztam és másra nem volt időm vagy lehetőségem 🙂 De újra már nem játszanám és azt sajnálom, hogy elveszett a továbbjátszás lehetősége.

    Attila: nálam a mentés a mobilon történt, nem használtam hozzá PC-t, ezt bírom az Androidban, hogy nem függök egy fix géptől. Ettől még lehetne jobb 🙂 Lehet az is, hogy ha használtam volna a Sony programját, akkor nem vesztem el az adatokat – most már nem fog kiderülni.

  3. Én is akkor szoktam játszani, mikor épp nincs másra időm/kedvem, ezért is tartom furcsának a “kárbaveszett unatkozás” fogalmat.

    A szinkronizálás értelmezés függő. Ha elveszítesz adatokat az androiddal, akkor függsz fix géptől. Egyébként én se szinkronizálom folyton az iPhone-t, és az iPadet. De pontosan tudom, hogy ami cloudba kerül az meg fog maradni, ami nem, az meg el fog veszni.

  4. Félszavakból nem értjük egymást 🙂
    Az Android – nagyon helyesen – tud olyat csinálni, hogy a gépben lévő adatokat az SD kártyára menti, majd onnan visszaolvassa. Azaz adatmentéshez nincs szükségem semmilyen gépre. A firmware update-et is indíthatom közvetlenül a mobilról, ha van 3G hálózatom (wifiről nem engedi – nem tudom miért). Hovatovább nem szinkronizálok, hanem mentek.

    Tudok szinkronizálni is, de akkor természetesen függök egy géptől.

    A cloudba történő szinkronizálásnál nagy kérdés a bizalom, nekem az se az Apple felé, sem a Google felé nincs meg olyan mértékben, hogy a telefonom beállításait, programadatait feltoljam.

    “Kárbaveszett unatkozás”: én is akkor játszom, ha másra kedvem/időm nincs, de ha már eljutottam X pályáig, akkor ne kelljen már újra kezdeni. Most mással játszom, így se rossz 🙂

Comments are closed.