Skype launcher

Szeretek tobzódni az online hozzáférésekben (nem), ezért van 4 különböző skype accountom. Igazából csak három, a negyediket néha használhatom. Van egy, ami örök, amin keresztül elérhetem a barátaim, családtagjaim. Van egy a cégnek, ügyfélszolgálati jelleggel. Van egy a játszótársaknak, mert ott nincs szükség az igazi nevemre, meg jó lenne, ha csak akkor érnének el, amikor játszunk. És van egy, ami nem az enyém, de azon fut a SkypeOut európai vonalas flatrate előfizetés, ezért néha én is használom.

A Skype viszont alapból olyan, hogy nem enged egyszerre több példányt magából futtatni. Ilyen mondjuk az MSN vagy a Google Talk is, erre találták fel a Pidgint meg hasonló IM multi-klienseket, ami megoldja. A Skype-ot nem tudja a Pidgin, viszont van ez a nagyszerű SkypeLauncher (cnet.com link), ha jól sejtem a német Binärkombinát terméke (tessék megnézni az umlautas URL-t). Alapvetően jatékosoknak ajánlják, de ugyebár bárki használhatja, ingyenes a dolog, egyszerű és nagyszerű.

Használata installt mellőzi (egy példányban kell a skype-ot installni), meg kell neki adni, hogy hol a skype a gépünkön, az accountok nevét, jelszavát beállítani, aztán a skype helyett a skype launchert indítani. Az automatikus indítást és bejelentkezést ki kell klikkelni a meglévő skypenál, cserébe egyszerre akárhány accountot indít el nekünk.

Sajnálatos módon négy skype példány párhuzamos futtatása négyszeres memóriazabálást is jelent és a Windows statusbar-jában se lehet megkülönböztetni egymástól a cégest a magántól (hacsak ki nem nyitom mindig a progit), de ez eltörpül amellett az előny mellett, amit a program okoz.

Tessék megnézni, kipróbálni, és ha tetszik, utaljatok át ti is 4-5 eurót.

2 Comments

Comments are closed.