Külső aksi 120V-os kimenettel

Amerikaiaknak kedvez ez a valóban apró (“world’s smallest”) külső aksi, ami a szokásos USB csatik mellett (amerikai rendszerű) villásdugót is fogad. Nos ha valamire irigy lehet az ember, akkor ez az.

Én ugyan jól megvagyok a 15Ah-s Anker tápommal *, de azért néha tényleg jó lenne, ha lenne benne egy 230V-os kimenet is, mondjuk pont a netbookom töltésére. (Azért ha most vennék külső tápot, akkor lehet, hogy a kisebb kapacitás ellenére inkább ezt a Wicked Chili-t venném, amin 5 USB csati van, max 3A kimenettel.)

A külső táp két méretben kapható, mindkettő nagyjából akkora mint egy dupla vastag méretű okostelefon. Súlyra nincsenek adatok, de az Ankerből (320 gramm) kiindulva úgy sejtem, hogy fél kiló körül lehet. Már a 12Ah is sok mindenre elég, de 18Ah-val egész nap tölteni tudjuk a kütyüinket.

A leírás szerint tele töltött 18Ah-s táp vagy 11 alkalommal tölti fel egy okostelefont, vagy 3 alkalommal egy MacBook Pro-t. 18Ah azonban az energiaigényesebb notebookoknál is jól jön, a 17″-os DELL Latitude E6500-ot legalább két alkalommal tudná feltölteni. (Olyan “hülyeségektől”, hogy a hajvasalót ezzel tápold, eltekintenék, bár ugye van az az áramszünet, és van az az esemény, amikor jó tudni, hogy akár ezt is megteheted :))

Az egyetlen hátulütő az ára. Míg az Anker 33€, addig a ChargeAll 200$ és 230$ áron kapható.

*Affiliate link, ha ezen keresztül veszed meg, a blogot támogatod.

via.