Védőfólia iPhone-ra #minekvan ?

Nézem a képet és fülembe cseng, az a magyar (szlovák?) népdal, amit vagy huszonéve tanultam: “… aki eztet elhiszi, szamarabb a lónál…”.

Pedig valami zörög itt, mint a haraszt, ha fújja a szél, ettől még mégis átverés szaga van az egésznek. Kezdjük ott, hogy az istennek se tudom elképzelni, hogy egy – a képen ábrázolt – kalapácsütést egy fólia “kivédene”. Ezzel már eleve megtévesztik a fogyasztókat, de mondjuk az egyszeri júzer elolvassa az apróbetűs részt is, amiben ott áll, hogy ötödére csökkenti a beható erőt, ez ugye a kalapácsra is igaz, és biztos lehet olyan kicsit ütni, hogy az kvázi ártalmatlan legyen a képernyőre.

Azt már elhiszem, hogy meg lehet oldani az ütési erő csökkentését, pl. mikroszkopikus méretben legyártott pattogtatható fóliával. Az is olyan, hogy ha elég ügyesen csomagolok vele porcelánt, akkor az sem törik össze, ha egy méterről ledobom a földre.

Mondjuk a földre dobást – ha jól emlékszem iPhone 1 videókra, akkor – a mobil is kibírja (nem próbálnám ki, mert ha jól értesültem, akkor erre az Apple garanciája nem érvényes…).

Jó, csak egy kicsit átverés szagú, lassan már hinni is kezdem meg nem is.

Te vennél a telefonodra?

via 7gadget.

3 Comments

  1. Nyilván bullshit az ilyen jellegű reklámdömping, de tény, hogy egy normálisabb fólia azért a mindennapi használatból fakadó kisebb károkért (karc, ütés) véd.

    Ugyanakkor az is hülyeség, hogy egy normális tok (bumper, szilikon vagy tárca jellegű) ellenére is elpusztulhat egy véletlen balszerencse után a készülék (ahogy történt az én Nexus 4 készülékemmel).

  2. Engem az bosszant, hogy míg a fullscreen Samsung butatelefonomk képernyője karcosan ugyan, de törés nélkül bírja, hogy a zsebemben van a kulcscsomó mellett, addig a vadi új és marha drága ipod nanom szilánkosan hever valamelyik fiókban. Még a javíttatása is majdnem annyi, amiért az egész izét vettem. És akkor jön egy ilyen BS.

  3. Szerintem kár lenne összehasonlítani egy butatelefont és egy okostelefont mert eleve teljesen más célt szolgál a kijelző. Gondolom azért olyan rohadt törékenyek a mai smartphoneok, mert az érintésvezérlés miatt eleve közelebb van a felülethez maga a megjelenítő réteg, mint a régebbi telefonoknál.

    Rövidre fogva tehát míg a régi telefonoknál a kijelző csak egy “monitor” volt, addig a mai világban már perifériaként is működnek.

    A Nanoval kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, sose volt, ugyanakkor a javítási költség általában mindenre igaz. Olcsóbb, ha veszel újat, mintsem megcsináltatod.

Comments are closed.