Gyermekeiket adták el a freemium játék okozta függőségük miatt

Játékfüggőség

Egy kínai pár két fiú gyermeküket azért adták el, hogy freemium online játékban hamarabb szintet lépjenek illetve csak pénzért beszerezhető előnyökre tegyenek szert. A(z online) játékfüggőség Kínában és az Egyesült Államokban folyamatosan napirenden van, de ne gondoljuk azt, hogy Európában lényegesen jobb lenne a helyzet.

A függőség számos, a külső szemlélő számára érthetetlen dologra veszi rá az embert. A függőség, mint minden függőség kezelhető és kordában tartható. Ha felismered magadon a keretes írásban leírt jeleket, keresd szakember segítségét.


A játékfüggőség diagnózisáról vita folyik a szakirodalomban, általában akkor állapítják meg a játékfüggőséget, ha az életvitele teljesen átalakul a páciensnek. […] A tüneteket sokszor a rokonok, barátok észlelik, orvosi diagnózis felállítására ritkábban kerül sor. Könnyen ellenőrizhető, hogy valaki hajlamos-e a játékszenvedélyre .

* A játékok gyakran lekötik a figyelmét.
* Nőnek a játékra fordított kiadásai.
* Feszültséget érez, ha nem játszhat annyit, amennyit szeretne.
* Azért játszik, hogy elfeledje a problémáit.
* Kockára teszi az állását és a családját azért, hogy játszhasson.
* Szemrehányásokat kap családtagoktól, barátoktól a túlzott játék miatt.

via

A történet szinte hihetetlen. A kínai pár a gyermekeiket anyagi juttatás ellenében “örökbe” adták gyermekkereskedőkön keresztül. Az így örökbe adott gyerekek gyermektelen kínai párokhoz kerülnek, a tengerentúlon kerülnek örökbefogadásra, vagy “egyszerűen” utcai bandákhoz kerülnek. A szülők számára annyira “jól ment” az üzlet, hogy miután a nő újra terhes lett, a második gyermeküket is felajánlották eladásra. Ez alkalommal azonban az apai nagyapa értesítette a rendőrséget, és a szülők hosszú börtönbüntetésnek (és kemény elvonónak) néznek elébe. Valahogy egyikért sem tudom őket sajnálni…

Kemény dolog a játékfüggőség, és mint minden szenvedélybetegség, ez is elhomályosítja a logikus gondolkozást. A fenti sztori durva és extrém, főleg európai viszonylatban, de nem jelenti azt, hogy fél vállról kellene kezelni, ha észrevesszük a jeleit akár magunkon, akár barátainkon, ismerősünkön. Mindenképp forduljatok szakemberhez, mert ő többet tud segíteni, mint bármely online fórum. A bejegyzéshez az információkat gyűjtve a Névtelen Szerencsejátékosok Magyarországi Közösségét találtam meg, nekik biztosan van kapcsolatuk más szervezetekkel is kapcsolatuk (ha esetleg ismernél más szervezetet, kérlek add meg a kommentben) Elérhetőségük: 1447 Budapest, Pf. 535. Telefonügyelet: +36 20 462 83 04; www.gamblersanonymous.hu; mail: [email protected]

via.