Steampunk kezdőknek – a bevásárlás

A legfontosabb Steampunk kellék a hagyományos, felhúzós vekker. Nekem hosszú keresgélés után sikerült egyet túlárazva (3€-t fizettem érte úgy, hogy nem volt meg minden felhúzócsavarja, ami nonszensz, ti legyetek ügyesebbek :)) beszereznem a bolhapiacon. Egy órás csavarkészlettel szépen szét lehetett szedni, és máris ott voltak a csillogó sárgaréz fogaskerekek és rugók.

Innen már csak azt kell kitalálni, hogy mit is akarunk csinálni. Én arra gondoltam, hogy veszek egy filléres USB sticket (mostanában a 8G-knek van egész normális áruk), és barkácsboltból vett rézlappal, háztartási ollóval és ragasztópisztollyal új kinézetet kölcsönzök neki.

Hosszútávon persze egy hasonló készlet beszerzése a cél, amit ezen a (sajnos 2011 óta nem frissített) magyar blogon láttam meg:

Igazán profi persze a forrasztástól lenne, vettem is hozzá egy hobbi gázpákát, de most úgy vagyok vele, hogy lépésről lépésre “tanulom ki a szakmát”, és első körben a designnal akarok kicsit játszadozni. Hamarosan tehát nem csak mások steampunk cuccait fogom megosztani, hanem a sajátjaimat is.