Kis projekthez projektvezető kell-e?

Ha most rávágod, hogy nem, akkor nagyon jó csapatban dolgozol.

Ha pedig – hozzám hasonlóan – rávágod, hogy igen, akkor vagy multinál dolgozol, vagy nem teljes az összhang a kollégákkal. Nálam mindkét helyzet felmerül.

Konkrétan van egy 11 fős csapat egy multinál, ahol 5/6 fős megoszlásban két rendszeren dolgozunk. A két rendszer nagyjából ugyanazoktól a szervezési bajoktól nyög.

Például itt lógunk 11-en a levegőben. Van főnökünk, de ő nem szólhat bele a projektbe*. Van egy ún. projektfelelősünk, akinek az éves jutalma függ attól, hogy mennyire sikeres a projektünk, de ő meg azzal kapcsolatban sincs képben, hogy mi történik a projektben.

*Discl: projektnek nevezem, mert mi a projektet sokféleképpen használjuk, pl. nem csak időben határolt feladatokra, hanem ezek – egy konkrét rendszerre nézve – végtelen ciklusban folytatódó halmazára is.

Közben a háttérben számos sebből vérzik mindkét projekt, és ha most mindet felsorolnám, akkor holnapig is írhatnám ezt a bejegyzést. Nincs döntéshozó ember a projektben, nincsen egyes feladatokért felelős ember (egy ember lehetne több dologért is felelős) és végül vannak, akik szeretnek különcködni, és bár megbeszéltük, hogy valamit hogy csinálunk és a többség el is fogadta, ő nem hajlandó.

Szerintem sokat javítana a helyzetünkön, ha lenne olyan projektvezetőnk (projekt vagy rendszerfelelősünk) aki valóban tenne is valamit azért, hogy a projekten jobban, hatékonyabban tudjunk dolgozni.

Szerintem az is sokat javítana a helyzetünkön, ha lenne a társaságban olyan ember, akinek a döntését mindenki egyöntetűen elfogadja és végrehajtja. (Egyet nem kell érteni, de kérem ez nem demokrácia, ahol mindenki azt csinál, amit akar. )

Szerintem az is sokat javítana a helyzetünkön, ha valaki szorgalmazná azoknak a kollégáknak a valamilyen szintű továbbképzését, akiknek erre szükség van.

Szerintem ilyen helyzetben, mint a miénk, kell egy projektvezető.